Spalletti odvedl maximum a chce si dát rok od fotbalu pauzu, překvapil majitel Neapole

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Spalletti odvedl maximum a chce si dát rok od fotbalu pauzu, překvapil majitel Neapole
Aktualizováno
Aurelio De Laurentiis prozradil překvapivou informaci.
Aurelio De Laurentiis prozradil překvapivou informaci.Profimedia
Trenér Luciano Spalletti (64) pravděpodobně skončí po sezoně na lavičce fotbalistů Neapole. V televizi Rai 3 to naznačil majitel úřadujících mistrů Itálie Aurelio De Laurentiis (74). Úspěšný kouč si chce dát na rok od fotbalu pauzu.

"Když k vám někdo přijde a řekne, že odvedl maximum a ukončil tím jednu životní kapitolu a navzdory platnému kontraktu by si chtěl vzít na rok volno, co byste udělal? Má smysl to zamítnout?" uvedl De Laurentiis v talkshow Che tempo che fa.

Spalletti jeho slova následně potvrdil. "Z respektu ke klubu jsem mu (De Laurentiisovi) řekl hned, že si musím dát rok pauzu. Jsem trochu unavený a chci se věnovat své dceři Matilde," citovala koučova slova agentura ANSA.

Spalletti vede Neapol od léta 2021. Letos získal s týmem po 33 letech italský titul a stal se nejstarším koučem, který ovládl Serii A. Jeho tým navíc došel v Lize mistrů do čtvrtfinále a celou Evropu udivoval ofenzivní hrou.

"Před sezonou jsme se rozloučili s několika důležitými hráči, nikdo našim krokům nevěřil včetně Spallettiho. On je ale výjimečný kouč, který se nestará o hráčský trh, ale o trénování. Docenil sílu našeho kádru a dosáhl skvělých úspěchů. V životě musíte být velkorysý, je správné ho nechat jít," řekl De Laurentiis.

V Itálii skončí sezona posledním kolem v neděli. Neapol přivítá v souboji prvního s posledním Sampdorii Janov.

Program italské Serie A