Giroud rozhodl a AC Milán si zahraje v Lize mistrů, Lecce se zachránilo pozdní penaltou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Giroud rozhodl a AC Milán si zahraje v Lize mistrů, Lecce se zachránilo pozdní penaltou
Aktualizováno
AC Milán si zahraje v Lize mistrů.
AC Milán si zahraje v Lize mistrů.AFP
Fotbalisté AC Milán si vítězstvím 1:0 na hřišti Juventusu Turín po gólu Oliviera Girouda (36) zajistili ve 37. kole Serie A účast v Lize mistrů. Infarktový závěr zažilo Lecce, které se na venkovním hřišti utkalo s Monzou. Ta dostala v 84. minutě možnost zahrávat pokutový kop, jenž ovšem Christian Gytkjaer (33) neproměnil. Stejnou výhodu poté v 11. minutě nastavení získali i domácí. Jimi zvolený exekutor Lorenzo Colombo (21) už se nemýlil a hostující tým tak nakonec slaví jistou záchranu v soutěži.

Verona – Empoli 1:1

Zhruba 270 minut trvající čekání na domácí gól ukončili fotbalisté Verony krátce po hodině hry, kdy se z dorážky prosadil střídající Gaich. Do vítězného konce však duel nedovedli, jelikož v šesté minutě nastavení vyrovnal Petar Stojanovič. Pro Hellas se jednalo o velmi citelnou ztrátu bodů a k vyhnutí se sestupu pravděpodobně bude muset v závěrečném utkání získat na půdě AC Milán více bodů, než Spezia na Olympijském stadionu proti římskému AS. Druhou možností je spoléhat na kolaps Lecce.

Statistiky hráčů.
Statistiky hráčů.Livesport

Boloňa – Neapol 2:2

Novopečeného mistra italské nejvyšší soutěže v utkání hřál dvoubrankový náskok, o který se i díky obrovskému zaváhání brankáře Lukasze Skorupského postaral dvěma trefami Victor Osimhen. Soupeř ovšem v 63. minutě snížil a krátce před koncem dokonce srovnal zásluhou Lorenza De Silvestriho. První gól 35letého obránce v sezoně pomohl Rossoblu k sedmému po sobě jdoucímu domácímu zápasu bez porážky v řadě.

Victor Osimhen vstřelil dvě branky.
Victor Osimhen vstřelil dvě branky.AFP

Monza – Lecce 0:1

Poprvé od začátku dubna se jim i kvůli neproměněné penaltě z 84. minuty nepodařilo skórovat, soupeř navíc svoji možnost z bílého puntíku v dlouhém nastavení druhé půle proměnil zásluhou Lorenza Colomba. Domácí tak přetrhli svoji osmizápasovou sérii neporazitelnosti, z pohledu tabulky byl však výsledek výrazně důležitější pro hosty. Ti výhrou navýšili náskok na 16. příčce před Spezií a Veronou na nedosažitelných pět bodů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Lazio – Cremonese 3:2

Zápas se pro hosty nevyvíjel vůbec dobře, když po první půli prohrávali o dvě branky. Po změně stran ale outsider dokázal srovnat dvěma rychlými zásahy včetně málo vídaného vlastního gólu Manuela Lazzariho. O bodový zisk je ale v závěru připravil Sergej Milinkovič-Savič. Ze Srbovy druhé trefy v utkání měl radost i 36letý Rumun Stefan Radu, který při své rozlučce naskočil na trávník po více než roce. V kádru Orlů působil od roku 2008.

Statistiky hráčů.
Statistiky hráčů.Livesport

Juventus – AC Milán 0:1

Vítěznou branku utkání vstřelil v závěru první půle Olivier Giroud, jenž navázal na vlastní třígólové představení z předchozího duelu se Sampdorií. Zároveň tak znepříjemnil situaci Staré dámě v boji o prestižní evropské poháry. Momentálně totiž zůstává na sedmé pozici zaručující kvalifikaci do Konferenční ligy.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport