Známky českých týmů v Evropě: Šulc splatil důvěru, Schranz i Vindahl překonali očekávání

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Známky českých týmů v Evropě: Šulc splatil důvěru, Schranz i Vindahl překonali očekávání

Pavel Šulc byl proti Gziře téměř u všeho
Pavel Šulc byl proti Gziře téměř u všehoProfimedia
Trojice českých zástupců tento týden odehrála zápasy v předkolech evropských pohárů. Sparta, hrající o Ligu mistrů, si z Kodaně i díky vynikajícímu výkonu nového brankáře Petera Vindahla přivezla bezbrankovou remízu. Slavia i Plzeň se ve čtvrtečních domácích zápasech o Evropskou, respektive Konferenční ligu rozstřílely – sešívaní dali ukrajinskému Dnipru tři branky, Viktoria nastřílela maltské Gziře ještě o jeden víc. Kdo z hráčů podle známek Livesportu vynikal nejvíce?

Sparta s Kodaní hrála velkou část zápasu vyrovnanou partii, kolem 70. minuty se ale rozjel tlak dánského týmu. Pod cennou remízu 0:0, která nechává Letenským dobrou pozici do domácí odvety, se výrazně podepsal brankář Peter Vindahl. Se známkou 8.2 se stal nejlepším hráčem zápasu.

Známky Sparty za výkon v Kodani
Známky Sparty za výkon v KodaniLivesport

Dánský gólman, který přišel do Sparty na hostování s opcí, tak dal zapomenout na debutový výkon v lize proti Pardubicím. Při výhře 5:2 inkasoval z obou střel Východočechů. Proti gigantovi ze své rodné země zapsal zákroky čtyři a udržel čisté konto. Datová společnost WyScout spočítala jeho xCG, tedy očekávané inkasované góly, na 1.16.

Vindahlovy statistiky proti Kodani
Vindahlovy statistiky proti KodaniLivesport / Profimedia

Čisté konto udržela i Slavia, za kterou pří výhře 3:0 nad Dniprem předvedl dva zákroky Ondřej Kolář. Pod průměr, který v Livesport Ratingu začíná známkou 6, spadl pouze vyloučený Igoh Ogbu. Výbornou fazonu na nové pozici levého beka má Lukáš Provod, nejlepšího slávistu ale musíme hledat v ofenzivě. Nepřekvapí, že jím je Ivan Schranz.

Známky Slavie za Dnipro
Známky Slavie za DniproLivesport

Devětadvacetiletý Slovák vyslal tři střely, z nich dvě na branku – a obě byly gólové. Nešlo o žádné tutové doťukávání do prázdné. WyScout spočítal Schranzovo xG, tedy očekávané góly na základě kvality šancí, jen na 0,6. Livesport mu udělali známku 8.5.

Statistiky Ivana Schranze proti Dnipru
Statistiky Ivana Schranze proti DnipruLivesport / Profimedia

Ještě o gól více než Slavia dala svému soupeři Viktoria Plzeň, která maltské Gziře nadělila výsledek 4:0. Tým Miroslava Koubka rozdělil branky rovnou měrou mezi čtyři střelce, v prvním poločase se trefili Pavel Bucha a Rafiu Durosinmi, kteří se vyšplhali na zajímavé známky. Nade všemi ale ční autor třetí trefy Pavel Šulc se známkou 8.7.

Známky Plzně za zápas s Gzirou
Známky Plzně za zápas s GzirouLivesport

Dvaadvacetiletý hráč se před sezonou vrátil do Plzně z hostování v Jablonci, kde nakopl kariéru v nové roli wing-backa. Během prvních čtyř soutěžních zápasů mu zkušený trenér Koubek nedal prostor ani na minutu, při ligové výhře nad Baníkem ho ale poslal do základu a Šulc se v něm udržel i pro pohárové klání. Za nově nabitou důvěru se odvděčil náramně – na první dva góly nahrál, třetí sám dal a po 75 minutách mohl opustit hřiště za bouřlivého potlesku. 

Statistiky Pavla Šulce proti Gziře
Statistiky Pavla Šulce proti GziřeLivesport / Profimedia

Jak se vypočítávají známky hráčů?