Brest pokračuje ve vítězném tažení. Toulouse opustilo barážovou pozici, PSG zvýšil náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brest pokračuje ve vítězném tažení. Toulouse opustilo barážovou pozici, PSG zvýšil náskok

Hráči Brestu mají důvod ke spokojenosti, v Ligue 1 prohráli naposledy na začátku listopadu.
Hráči Brestu mají důvod ke spokojenosti, v Ligue 1 prohráli naposledy na začátku listopadu.AFP
Brest v 18. kole Ligue 1 porazil Montpellier 2:0 a po šestém ligovém triumfu z posledních sedmi zápasů se posunul už na třetí příčku tabulky. Toulouse si z Mét veze nejtěsnější výhru 1:0 a opustilo barážovou pozici, jeho nedělní soupeř klesl do pásma sestupu. Lille si poradilo s Lorientem a ukončilo více než měsíčním čekání na tříbodový zisk. Po šesti utkáních slaví vítězství i Clermont, naopak Lyon po třech triumfech padl. PSG zdolalo Lens a v čele tabulky má před druhým Nice náskok už osmi bodů.

Lille – Lorient 3:0

Zápas, ve kterém byly domácí Dogy střelecky jednoznačně aktivnější, rozhodl krátce před koncem úvodního dějství přesnou hlavičkou Jonathan David. Na samotném konci utkání pak výsledek pečetil Edon Zhegrova. Oba tak ideálním způsobem navázali na pohárové vystoupení proti karibskému celku Golden Lion, v němž dohromady vstřelili šest z 12 branek svého týmu.

Brest – Montpellier 2:0

Piráti byli celý zápas aktivnější a i přesto, že jim obrana týmu z jihu Francie vzdorovala, ji tři minuty po přestávce zlomil sváteční střelec Hugo Magnetti. Červenobílí tak protáhli šňůru výher a dál pronásledují giganty před sebou, naposledy prohráli 5. listopadu. Naopak La Paillade se musejí realisticky začít dívat pod sebe a přestat ztrácet, jinak se jich bude týkat boj o udržení.

Méty – Toulouse 0:1

Duel rozhodl už ve 12. minutě Vincent Sierro, jenž se navzdory nule na kontě nastřílených branek v Ligue 1 soutěži postavil k exekuci pokutového kopu a proměnil jej. Les Grenats měli šance na vyrovnání, veškeré jejich naděje nicméně v 72. minutě pohřbil Christophe Hérelle, který po ostrém skluzu viděl červenou kartu. Les Violets se tak v tabulce posunuli z barážové pozice a Méty poslali pod sebe.

Nantes – Clermont 1:2

Clermont k výhře nasměroval v první půli jamajský útočník Shamar Nicholson, jenž se prosadil ve druhém ligovém utkání za sebou, po změně stran ovšem dokázal Florent Mollet vyrovnat. Rozhodnutí tak přišlo až v závěru, kdy početní převahu proměnil ve vítězný gól Jim Allevinah. Hosté se tak v tabulce odlepili z posledního místa, naopak Kanárci prohráli už čtvrtý duel v řadě.

Le Havre – Lyon 3:1

Nováček soutěže se zkraje druhé půle dostal už do dvougólového vedení. Alexandre Lacazette sice záhy snížil, se spoluhráči ale neodvrátil porážku a pád slavné značky na barážovou příčku. Les Gones nepomohl ani jejich nejlepší střelec na hřištích soupeřů Jake O'Brien, jenž se nechal ve 30. minutě vyloučit. Naopak klub z Normandie si i díky výkonu Christophera Operiho, který zapsal gól a asistenci, upevnil postavení v klidném středu tabulky.

Lens – PSG 0:2

Racing Club odehrál smolný zápas, když už v šesté minutě zahodil penaltu a z první velké šance soupeře inkasoval. Vítěznou branku měl na svědomí Bradley Barcola, jenž se postaral i o červenou kartu Jonathana Gradita, který jej na konci první půle fauloval z pozice posledního obránce. Poprvé od roku 2014 tak vzešel ze vzájemného klání vítězně hostující celek.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport