Lorient při přestřelce v Nantes na body nedosáhl. Brest je po triumfu nad Lyonem první

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lorient při přestřelce v Nantes na body nedosáhl. Brest je po triumfu nad Lyonem první

Aktualizováno
Nantes zvládlo divoký zápas s Lorientem, vyhrálo 5:3.
Nantes zvládlo divoký zápas s Lorientem, vyhrálo 5:3.AFP
Nantes v Ligue 1 porazilo Lorient na vlastním hřišti 5:3. V úvodu odskočili hosté po trefě Eliho Juniora Kroupiho do vedení, na jeho první zásah v A-týmu Les Merlus ale domácí ještě do pauzy odpověděli. Po změně stran navíc Kanárci vstřelili další dvě branky, vítězným se však ukázal být až zásah Florenta Molleta z 83. minuty. V čele tabulky se po výhře nad Lyonem překvapivě ocitl Brest.

Nantes –⁠ Lorient 5:3

V souboji s Lorientem ale Kanárci inkasovali již po šesti minutách hry. Centr Vincenta Le Goffa našel nehlídaného Kroupiho, jenž hlavičkou z hranice malého vápna nedal gólmanovi žlutozelených šanci. Les Merlus byli v úvodní čtvrthodině lepším celkem, na aktivitu hostů se snažil v 18. minutě odpovědět Moses Simon, nadějně rozjetou akci ale zakončil nepřesně.

Kanárci se s přibývajícími minutami začali na soupeřově polovině objevovat častěji, větší možnosti si ale nevytvářeli. To platilo až do 39. minuty, kdy se k zakončení z hranice pokutového území dostal Pedro Chirivella, španělského záložníka ale ve velké příležitosti vychytal Yvon Mvogo. Přesto hostující gólman ještě do pauzy inkasoval, když po skvělém uvolnění ve vápně vyrovnal umístěnou ranou k tyči Matthis Abline.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Z druhé půle neuběhla ještě ani minuta a Kanárci se radovali znovu. Centr od rohového praporku se snesl až na hlavu Eraye Cömerta, který hlavičkou ke vzdálenější tyči dokonal obrat. Kanárci v povedeném výkonu pokračovali i nadále a ještě před hodinou hry zdvojnásobili své vedení, když se excelentní rána Mostafy Mohameda z přímého kopu zastavila až v levé Mvogově šibenici.

Les Merlus i nadále dominovali statistice držení míče, k ohrožení branky Rémyho Descampse se ale dlouho nedostávali. Prvním zakončením ve druhém poločase se ale přece jen vrátili do zápasu, když z hranice vápna zamířil přesně k pravé tyči Romain Faivre. Klid na stranu Kanárků navrátil v 83. minutě Mollet, jenž fantastickou Simonovu přihrávku z malého vápna doklepl do sítě.

Hosté se ale přesto postarali o dramatický závěr, když pohlednou kombinaci o chvíli později přesně zakončil Aiyegun Tosin. V nastavení pak Isaaka Tourého v největší příležitosti na vyrovnání vychytal Descamps. Vítězství Kanárků tak o chvíli později potvrdil proměněnou penaltou Simon.

Brest –⁠ Lyon 1:0

Zajímavou zápletku duelu připravilo vedení Les Gones, jež na začátku týdne instalovalo na lavičku trenéra Fabia Grossa. Ten byl francouzským fanouškům znám nejen svým předchozím hráčským působením ve městě pod Alpami, ale i tím, že proměnil závěrečnou penaltu ve finále mistrovství světa v roce 2006 právě proti výběru ze země galského kohouta.

Premiérový zápas ale italskému stratégovi nevyšel podle představ, tým z Bretaně byl po celý zápas výrazně střelecky aktivnější a jen díky skvělému Anthonymu Lopesovi bylo dlouhou dobu skóre vyrovnané. Piráti však nakonec na dlouholetou oporu hostů našli recept v 87. minutě, kdy je do průběžného čela soutěže posunul Steve Mounié.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport