Nováček z Mét fanoušky znovu nepotěšil. Monaku dodal gólovým aromatem kuráž Jakobs

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nováček z Mét fanoušky znovu nepotěšil. Monaku dodal gólovým aromatem kuráž Jakobs

Aktualizováno
Nice stačil k triumfu v Métách jeden gól.
Nice stačil k triumfu v Métách jeden gól.AFP
Nice zvítězilo v osmém kole Ligue 1 na půdě Mét 1:0 a v neúplné tabulce se posunulo na první příčku. Nováčka odsoudil ke druhé domácí porážce v řadě Alžířan Hicham Boudaoui, jenž výjimečně dostal šanci v základní sestavě a ve 14. minutě skóroval po pasu Melvina Barda. Les Grenats tak po návratu mezi elitu nepotěšili své fanoušky vítězstvím ani na čtvrtý pokus. Nice však reprezentační přestávku v čele nestráví, po výhře v Remeši vede ligu Monako.

Méty –⁠ Nice 0:1

Orli vlétli do zápasu aktivně a krátce po úvodním hvizdu mohli jít do vedení. Khéphren Thuram vylekal Alexandreho Oukidju nepovedeným centrem, který se snesl na horní tyč. Další příležitostí už hosté nepohrdli a ve 14. minutě se radovali ze zasloužené trefy. Bard předložil míč před prázdnou bránu Boudaouimu, který zblízka jednoduše rozvlnil síť.

Vstřeleným gólem se hráči Nice uspokojili a jejich ofenzivní snahy značně opadly. Zároveň pustili více do hry nováčka, který mohl před pauzou srovnat. Dorážku Matthieuho Udola z hranice vápna však na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran nemusel ani jeden z brankářů řešit žádné nebezpečné situace. Až v 58. minutě měl na kopačce druhý gól Nice Terem Moffi, jenže Oukidja tentokrát změnu skóre nepřipustil. Pojistku mohl přidat i Evann Guessand, ale jeho přízemní střelu vytěsnil alžírský brankář ve službách Mét na rohový kop.

Remeš –⁠ Monako 1:3

Utkání střelecky otevřel ve 42. minutě Ismail Jakobs, jenž si po příchodu z léta 2021 připsal v knížecím klubu vůbec první zásah. Jeho gól do šatny povzbudil spoluhráče, kteří se krátce po přestávce trefili dvakrát v rozmezí tří minut. Jedním z úspěšných střelců byl také Folarin Balogun, jenž si angažmá na Azurovém pobřeží vysloužil díky 21 ligovým brankám z minulé sezony, kdy působil právě v Remeši.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport