PSG i díky Mbappého zásahu porazilo Nantes, v čele ligy má čtrnáctibodový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG i díky Mbappého zásahu porazilo Nantes, v čele ligy má čtrnáctibodový náskok

Mbappé se prosadil v 78. minutě.
Mbappé se prosadil v 78. minutě.AFP
Hráči PSG navázali na úspěšný vstup do osmifinále Ligy mistrů s Realem Sociedad a ve 22. kole Ligue 1 zvítězili na hřišti Nantes 2:0. Hosté sice měli naprosto drtivou převahu ve statistice držení míče, jenže bez Kyliana Mbappého (25) a dalších hvězd mimo základní sestavu se dlouho nedokázali prosadit. Ofenzivní taktovku tak musel v 60. minutě převzít levý bek Lucas Hernández (28), jehož tečovaný pokus rozhodl o navýšení náskoku Pařížanů na druhé Nice již na 14 bodů.

Nantes – PSG 0:2

PSG předvádělo v prvním poločase absolutní dominanci v držení míče, avšak více než 85 % času s balonem na kopačkách v úvodní čtvrthodině nevedlo k jedinému střeleckému pokusu. Naopak první ránu vypustil domácí Pedro Chirivella, mířil ale vysoko nad branku.

Ve hře Pařížanů evidentně scházel nejlepší střelec Ligue 1 Mbappé nebo nejlepší asistent Ousmane Dembélé, které se trenér Luis Enrique rozhodl pošetřit a nechal je pouze na lavičce. Diváci tak v úvodním dějství sledovali spíše házenkářské přesouvání hry ze strany na stranu, avšak bez jediného přesného výstřelu.

A to až do druhé minuty nastavení, kdy po nedorozumění v obraně hostů zakončoval Mostafa Mohamed, avšak Gianluigi Donnarumma jeho ránu špičkou nohy vykopl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ani změna stran nepřinesla kýžené vysvobození z kombinačního marastu. Na dosavadní průběh utkání dal ovšem zapomenout po hodině střetnutí Hernández, jehož tečovaná rána z úctyhodné vzdálenosti zapadla ke vzdálenější tyči.

Vzápětí se Enrique rozhodl oživit utkání a poslal na hřiště obrovskou ofenzivní sílu v podobě Mbappého, Dembélého a Achrafa Hakimiho. Toto střídání sice přeneslo hru blíže brance Nantes, avšak další šance přišla až v 78. minutě z pokutového kopu. Toho se ujmul právě Mbappé, který ho suverénní dělovkou k tyči proměnil.

Závěrečnou příležitost musel hasit Donnarumma, jenž ránu Chirivelly se štěstím vyrazil na tyč.

V těchto prostorech se Mbappé pohyboval.
V těchto prostorech se Mbappé pohyboval.Opta by Stats Perform

Tabulka Ligue 1