PSG v deseti nestačilo na Lorient, Monako dostalo od Montpellieru čtyři góly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG v deseti nestačilo na Lorient, Monako dostalo od Montpellieru čtyři góly

Aktualizováno
PSG doma odevzdalo všechny body.
PSG doma odevzdalo všechny body.AFP
PSG si ve 33. kole Ligue 1 neporadilo s brzkým vyloučením Achrafa Hakimiho (24) a Lorientu podlehlo 1:3. Kylian Mbappé (24) sice v oslabení srovnal na 1:1, hostující celek ale odpověděl dvěma góly a vyhrál po pěti zápasech, ve kterých získal pouhé dva body. Monako nevyužilo žádnou z úvodních šancí a protrápilo se k domácí prohře 0:4 s Montpellierem. Atraktivní podívanou a šest gólů nabídl fanouškům zápas mezi Rennes a Angers, ve kterém se nakonec z vítězství radovali domácí v poměru 4:2.

PSG – Lorient 1:3

K překvapení všech přihlížejících se z první branky radoval Lorient, který Pařížany vykombinoval a Enzo Le Fée zavěsil po přízemním centru Romaina Faivreho pod břevno. Další čáru přes rozpočet udělal Christophovi Galtierovi hned vzápětí Hakimi, který stihl za 20 minut posbírat dvě žluté karty, a musel tak opustit hrací plochu. Ve 29. minutě srovnal Mbappé způsobem, který se opravdu nevidí každý den.

Po závaru ve vápně a pádu francouzského útočníka si Yvon Mvogo připravil balon k odkopu. Vůbec však nepočítal s tím, že by se Mbappé mohl rovnou zapojit do hry, což se ale stalo, a talentovaný fotbalista tak poslal míč do prázdné brány, zatímco všichni ostatní jen nevěřícně přihlíželi. Les Merlus se ale nenechali rozhodit a ve 38. minutě jim vedení vrátil Darlin Yongwa. Tomu asistoval Faivre takřka stejně jako na první branku zápasu.

xG zápasu PSG – Lorient
xG zápasu PSG – LorientOpta by Stats Perform

Kvantitativní nevýhodu Pařížané kompenzovali kvalitativní převahou a v úvodu druhé půle zatlačili hosty k jejich vlastnímu pokutovému území. Šance červenomodrých pramenily zejména ze standardních situací, obrana Lorientu ale zdatně odvracela veškerá nebezpečí a čas od času založila na útočnou akci Les Merlus. Místo stupňování tlaku domácích byli fanoušci na Parc des Princes svědky relativně poklidného závěru. V 89. minutě se za hosty trefil ještě Bamba Dieng, který se vydal naprosto osamocen proti brankáři PSG a nadvakrát ho překonal.

Monako – Montpellier 0:4

Domácí na stadionu pojmenovaném po knížeti Ludvíku II. Monackém tradičně prokazovali kombinační sílu, jež vedla například k nebezpečnému voleji Aleksandra Golovina či ráně Sofiana Diopa. Montpellier ale úvodní zkoušky přežil, ve 28. minutě navíc Nordin vystihl rozehrávku soupeře a doběhl s balonem až na hranici pokutového území, odkud zamířil přesně k levé tyči.

Favoritovi se tím zcela rozsypala hra a těsně před přestávkou mohl inkasovat podruhé. Tentokrát se na Alexandra Nübela řítil Elye Wahi, ale špičkou své notně obvázané pravé nohy stihl míč poslat jen těsně vedle.

Montpellier byl výrazně lepším celkem.
Montpellier byl výrazně lepším celkem.Opta by Stats Perform

Rychle po změně stran se mohl ze své druhé trefy v utkání radovat Nordin, nicméně jeho tvrdou ránu z bezprostřední blízkosti zázračně zneškodnil Nübel. Obranu červenobílých výrazně trápil trojlístek obsahující i nestárnoucího Wahbiho Khazriho, v 65. minutě se však přidal také Faitout Maouassa.

Ten těžil z přihrávky Wahiho a přesně umístěným pokusem na bližší tyč navýšil náskok hostů. Jen o sedm minut později navíc pláchl Nordin a skóroval obdobným způsobem jako v první půli, poprvé v sezoně tak prožil dvougólové utkání. Demolici knížecího klubu navíc muž zápasu zakončil asistencí na závěrečnou trefu střídajícího Stephyho Mavididiho.

Clermont – Remeš 1:0

Fotbalisté Clermontu zvítězili na domácím hřišti nad Remeší 1:0. Výrazně psychicky posílený celek z centrální Francie šel do vedení již ve čtvrté minutě, když z jasné příležitosti vytěžil úvodní gól Grejohn Kyei. Tým z Remeše se poté herně vzpamatoval, ke vstřelení vyrovnávací branky to však nevedlo. Jeho soupeř si naopak připsal již pátý tříbodový zisk v řadě.

Rennes – Angers 4:2

Rennes ovládlo na domácí půdě vyrovnané klání proti Angers v poměru 4:2. Atraktivní duel bavil hned od prvních minut, přičemž oba celky se v první půli prosadily hned dvakrát. O zisku důležitých tří bodů v boji o pohárovou Evropu tak rozhodl dvěma góly Jérémy Doku. Tým z Bretaně nadále šlape na paty pátému Lille. Hosté i přes jistý sestup do Ligue 2 byli velkému favoritovi kvalitním soupeřem.

Rennes zvítězilo po zásluze.
Rennes zvítězilo po zásluze.Opta by Stats Perform

Troyes – Nice 0:1

Hráči Nice zvládli výjezd do Troyes, odkud se vrátili s plným počtem bodů za výhru 1:0. Orli vlétli do utkání nejlépe, jak mohli, a zásluhou Hichama Boudaouiho vedli už po dvou minutách hry. Alžířanova trefa se ukázala být rozhodující a svému týmu tak zajistil první vítězství z posledních osmi soutěžních utkání. Čekání domácích na tříbodový zisk je již dvakrát delší a i kvůli tomu mají téměř jistý sestup.

Nice bylo výrazně aktivnějším celkem.
Nice bylo výrazně aktivnějším celkem.Opta by Stats Perform

Marseille – Auxerre 2:1

Hosté museli po většinu utkání odolávat útočným nájezdům soupeře, sami ale od 33. minuty dlouho vedli. Pak ale přišla závěrečná čtvrthodina, ve které se postupně prosadili Cengiz Ünder a Alexis Sánchez, čímž stav utkání překlopili ve prospěch Olympioniků. Ti tak ideálním způsobem využili zaváhání PSG, jehož náskok na čele tabulky stáhli na hratelných pět bodů.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport