Rozklížené PSG si přeneslo trable i na trávník. Nevýraznou Marseille vysvobodil Vitinha

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rozklížené PSG si přeneslo trable i na trávník. Nevýraznou Marseille vysvobodil Vitinha

Aktualizováno
Goncalo Ramos proniká přes Juliena Laporteho v zápase PSG –⁠ Lorient.
Goncalo Ramos proniká přes Juliena Laporteho v zápase PSG –⁠ Lorient. AFP
PSG vstoupilo do nového ročníku Ligue 1 a také do nové klubové éry bez hvězdného tria Marco Verratti, Neymar, Kylian Mbappé. Výsledkem byla překvapivá, bezgólová a rozpačitá domácí remíza s Lorientem. Olympique Marseille na startu sezony rovněž nezářil, ale na tři body proti Remeši dosáhl. O vítězství rozhodl v 73. minutě portugalský útočník Vitinha.

PSG – Lorient 0:0

Pařížský velkoklub zastihl úvod sezony ve velmi turbulentním období. Po ztrátě Lionela Messiho se rozhodl nepodepsat novou smlouvu Mbappé, který se z rozhodnutí vedení vůbec neúčastnil předsezonní přípravy.

V posledních dnech se navíc mluvilo také o prodeji Neymara a spekulace o odchodu neminuly ani trenéra Luise Enriqueho, jenž byl přitom angažován teprve na začátku července.

Domácí tak do zápasu vyrukovali se zcela novým ofenzivním trojzubcem Goncalo Ramos, Kang-In Lee, Marco Asensio, ovšem pevná defenziva Les Merlus zatěžkávací zkouškou prošla.

Hosté tak ze stadionu hvězdného soupeře neodjeli jako poražení podruhé v řadě poté, co tam na konci dubna dokonce senzačně zvítězili.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Marseille – Remeš 2:1

Na brzkou trefu hostů odpověděli Olympionici ještě v průběhu první půle, kdy vyrovnání zařídil výstavním projektilem Azzedine Ounahi.

Příležitosti k překlopení vedení na svoji stranu si domácí dlouho nevytvářeli, nakonec tak využili až zaváhání v obranných řadách Remeše, po kterém slavil vítěznou trefu Vitinha.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Program Ligue 1