Velkokluby na lovu. Mbappého vyzyvatel z Lille je v hledáčku několika slavných značek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Velkokluby na lovu. Mbappého vyzyvatel z Lille je v hledáčku několika slavných značek

Jonathan David z Lille je na přestupovém trhu žhavým zbožím.
Jonathan David z Lille je na přestupovém trhu žhavým zbožím.Profimedia
Podle francouzského listu L'Équipe se zimní odchod Jonathana Davida (24) z Lille neočekává. Italské zdroje ale přidávají, že v létě už kanadský kanonýr Ligue 1 skutečně opustí. Nejblíže k němu má mít aktuálně Chelsea, do hry ale klidně mohou vstoupit i dva italské velkokluby.

Dle francouzského listu L'Équipe je téměř jasné, že kanadský útočník Jonathan David v zimě Lille neopustí. Autor šesti ligových branek z letošní sezony by se ale změny dresu měl dočkat v létě.

Jak uvádí Gazzetta dello Sport, čtyřiadvacetiletý hráč, který loni v boji o nejlepšího kanonýra Ligue 1 poměrně slušně proháněl Kyliana Mbappého, je v hledáčku hned šesti evropských velkoklubů.

Spekuluje se o zájmu Manchesteru United, Realu Madrid a Atlétika Madrid, jistotu má poté u Chelsea, Neapole a AC Milán. Svého vyvoleného hledá manažer Blues Mauricio Pochettino a na svém úzkém seznamu má pouze dvě jména.

Prvním je Victor Osimhen z Neapole a druhým právě David. O Kanaďana podle webu Caught Offside stojí právě také úřadující italský mistr, který by si mohl pomoci tím, že Osimhena pošle na Stamford Bridge. Díky tomu by Partenopei jeden soupeř v boji o bývalého střelce Gentu ubyl.

Po nigérijském útočníkovi zatoužili také na San Siru. Po sezoně totiž kontrakt vyprší Olivieru Giroudovi a zůstává otázkou, zda Francouz v italské metropoli zůstane. Ať tak, či onak, Rossoneri v létě hodlají ofenzivní řadu posílit. Pro všechny zájemce o služby Davida je známá i požadovaná cena - Lille bude stačit 60 milionů eur. 

Další fotbalové přestupy a spekulace