Euro kousek za hranicemi mizí v dálce. Jurásek se při ztrátě s Dánskem nechal vyloučit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Euro kousek za hranicemi mizí v dálce. Jurásek se při ztrátě s Dánskem nechal vyloučit

Matěj Jurásek, Josef Koželuh a Mathias Kvistgaarden v utkání české a dánské jednadvacítky.
Matěj Jurásek, Josef Koželuh a Mathias Kvistgaarden v utkání české a dánské jednadvacítky.Profimedia
Česká reprezentace do 21 let nedokázala naplno bodovat ani ve třetím kvalifikačním utkání o Euro 2025 na Slovensku, když na domácí půdě remizovala s Dánskem 0:0. Lvíčata navíc mohla být za zisk bodu ráda, už od 38. minuty totiž dohrávala v oslabení poté, co při snaze vymodlit si pokutový kop zahrál na zemi rukou Matěj Jurásek a byl po druhé žluté kartě vyloučen. Češi tak zůstali na předposlední příčce tabulky.

Česko U21 –⁠ Dánsko U21 0:0

Lvíčatům se v dosavadním průběhu kvalifikace zatím lepila smůla na paty. Nejprve v nastaveném čase přišla o bod na hřišti Islandu a před pár dny v duelu s Walesem naděje na první vítězství zhatily nepochopitelné verdikty rozhodčího a v 96. minutě i vyrovnávací branka. Svěřenci Jana Suchopárka tak chtěli ve třetím vystoupení konečně urvat první tři body. Jenže Dánsko česká jednadvacítka naposledy porazila v roce 2001...

A i na jihu Čech začali lépe hosté, kteří drželi míč na svých kopačkách a vytvářeli tlak na domácí obranu. To ve 13. minutě málem vyústilo v první trefu. Oliver Sörensen našel skvělou průnikovou přihrávkou za zády obránců Mathiase Kvistgaardena, ten ale v tutové příležitosti selhal a branku o pár milimetrů netrefil. Jen o několik chvil později poprvé zahrozili také Češi.

Vybrané statistiky zápasu.
Vybrané statistiky zápasu.Livesport

Dalekonosný projektil Christopha Kabonga ovšem skončil těsně nad. Postupem času se začala hra vyrovnávat a na šanci svého kolegy navázal ve 22. minutě Václav Sejk, jenž ale rovněž pálil nad břevno. Velký průšvih přišel pro Lvíčata před koncem prvního dějství, kdy se po pádu v pokutovém území zbytečně dotkl míče rukou Jurásek a po udělení druhé žluté karty byl vyloučen.

Početní převaha byla po změně stran znát a čeští mladíci byli nuceni zatáhnout se do bloku a hrozit z brejkových situací, ve kterých vynikal především velmi dobře hrající Kabongo. Štěstí měli domácí v 72. minutě, kdy Anton Gaaei jen těsně minul levou tyč. Dánové sice stupňovali tlak, Lvíčata ovšem odolávala. Poslední příležitost měl na hlavě Oliver Ross, který ale namířil míč z bezprostřední blízkosti nad břevno.

Česko tak ani na třetí pokus neukončilo čekání na premiérový triumf, alespoň však ubojovalo bod. Kalendářní rok ukončí 20. listopadu přátelským utkáním se Slovenskem. Dánové ve stejný den sehrají kvalifikační duel ve Walesu.

Tabulka kvalifikační skupiny I.
Tabulka kvalifikační skupiny I.Livesport

Výsledky kvalifikace Eura 2025