Hřiště opustil v slzách a na vozíku. Neymar si poranil koleno, délka absence je nejasná

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hřiště opustil v slzách a na vozíku. Neymar si poranil koleno, délka absence je nejasná
Neymar se při odchodu ze hřiště rozplakal.
Neymar se při odchodu ze hřiště rozplakal.AFP
Neymar (31) způsobuje nepříjemné starosti brazilské reprezentaci a také klubovému zaměstnavateli Al Hilal v Saúdské Arábii. V úterním kvalifikačním utkání proti Uruguayi (0:2) opustil hřiště ve 44. minutě poté, co si přivodil zranění levého kolena.

Neymar se snažil obejít obránce, ale udělal špatný pohyb při driblingu a okamžitě ucítil bolest v levém koleni. Brazilská hvězda se rychle dočkala lékařského ošetření, ale konec v zápase byl nevyhnutelný. Ze hřiště ho musel dostat vozík s nosítky. Televizní kamery pak zachytily, jak hráče podpírá týmový lékař u vchodu do šaten. Neymar nedokázal došlápnout levou nohou na zem.

Bylo to poprvé od roku 2019, kdy jednatřicetiletá opora opustila duel Seleçao v prvním poločase. Naposledy to bylo v přátelském utkání proti Nigérii po zhruba 11 minutách hry.

Neymar opouští hřiště.
Neymar opouští hřiště.AFP

Neymar se podrobí lékařským vyšetřením ještě v táboře brazilské reprezentace, ale situace je znepokojivá a vzbuzuje obavy. Podle týmového lékaře Rodriga Lasmara je na určení rozsahu a závažnosti zranění příliš brzy.

"Provedli jsme všechna možná vyšetření a ve čtvrtek je zopakujeme. Těchto 24 hodin bude klíčových, abychom zjistili, jak koleno reaguje, jak bude oteklé. Uvidíme, co ukáží snímky. V klidu počkáme na výsledky skenů, vyhodnotíme je a pak vám řekneme diagnózu," řekl Lasmar novinářům z agentury AFP.

Brazilská smůla neskončila u zranění hvězdy, "kanárci" s Uruguayí padli. Byla to pro ně první prohra v kvalifikaci od roku 2015, kdy nestačili na Chile. Darwin Núñez a Nicolás de la Cruz se tak svými brankami postarali o ukočení 37zápasové brazilské neporazitelnosti.

Přehled zápasu Uruguay - Brazílie 2:0