Messi opět zářil v dresu Argentiny. Proti Peru vstřelil dvě branky a zapsal se do historie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Messi opět zářil v dresu Argentiny. Proti Peru vstřelil dvě branky a zapsal se do historie
Messi se stal nejlepším střelcem historie jihoamerické fotbalové kvalifikace o MS.
Messi se stal nejlepším střelcem historie jihoamerické fotbalové kvalifikace o MS.Profimedia
Lionel Messi (36) zařídil dvěma góly výhru Argentiny v Peru 2:0 a osamostatnil se v čele historického pořadí nejlepších střelců jihoamerické fotbalové kvalifikace o mistrovství světa. Dosud se s Luisem Suárezem z Uruguaye dělil o vedení s 29 góly, po úterním bloku jich má Messi na kontě už jednatřicet. Úřadující světoví šampioni vyhráli i počtvrté.

Peru – Argentina 0:2

Messi se po svalovém zranění představil ve skvělé formě. Ve čtvrtek při výhře nad Paraguayí naskočil až do druhého poločasu a dvakrát trefil tyč. V Peru se prosadil během čtvrthodiny v první půli. O hattrick ho připravil zásah videorozhodčího, jenž odhalil ofsajd.

"Herně jsme se ještě zlepšili. Po triumfu na mistrovství světa jsme sebevědomí, uvolnění a ještě více jednotní. Tento tým je neuvěřitelný. A doufám, že v tomto růstu ještě můžeme pokračovat," liboval si kapitán mistrů světa Messi. Ze 178 zápasů za reprezentaci má na kontě už 106 branek, o tři zaostává za druhým Íráncem Alím Daeím. V čele je portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo se 127 trefami.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Uruguay – Brazílie 2:0

Brazilci naopak utrpěli dvě ztráty. V Montevideu podlehli domácí uruguayské reprezentaci 0:2 a navíc přišli o kanonýra Neymara, jenž si poranil levé koleno. Krátce před poločasovou pauzou při souboji klopýtl a hřiště opustil v slzách na nosítkách. Jak vážná situace je, nechtěl lékař brazilského týmu Rodrigo Lasmar předjímat.

"Udělali jsme všechny testy a zítra je zopakujeme. Příštích 24 hodin bude klíčových, uvidíme, jak kolego zareaguje, jak bude oteklé a co ukážou snímky," řekl Lasmar novinářům. Neymar odešel ze stadionu o berlích. Brazilci v době Neymarova zranění prohrávali 0:1, pak inkasovali ještě jednou a v kvalifikaci skončila jejich série 37 zápasů bez porážky.

Uruguay je po čtyřech kolech bojů jihoamerické kvalifikace druhá za suverénní Argentinou. Sedm bodů mají i Brazílie a Venezuela, která zdolala 3:0 Chile. Z deseti týmů postoupí na MS 2026 přímo šest, sedmý bude hrát baráž.

Argentina vévodí tabulce.
Argentina vévodí tabulce.Livesport