Favorité zůstávají stoprocentní: Brazilce zachránil Marquinhos, Argentina vládla i bez Messiho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Favorité zůstávají stoprocentní: Brazilce zachránil Marquinhos, Argentina vládla i bez Messiho
Brazilští fotbalisté vydřeli výhru v Peru pozdní brankou Marquinhose.
Brazilští fotbalisté vydřeli výhru v Peru pozdní brankou Marquinhose.Vítor Silva/CBF
Po dvou zápasech jihoamerické fotbalové kvalifikace o mistrovství světa 2026 mají stejně jako argentinští obhájci titulu druhou výhru i Brazilci. Tým kolem Neymara rozhodl úterní zápas v Peru až v závěru a po Marquinhosově gólu v 90. minutě vede tabulku zóny CONMEBOL před Argentinou o skóre.

Argentinci zvítězili bez odpočívajícího kapitána Lionela Messiho v Bolívii 3:0. Brazilci zlomili remízu v Limě až poté, co na Neymarův rohový kop naskočil ideálně Marquinhos. V utkání se dočkali branky napotřetí, dvě jim v prvním poločase neuznal videorozhodčí. Zkoumání Richarlisonovy trefy přitom trvalo sedm minut.

"Museli jsme dát tři góly, aby jeden platil," uvedl Fernando Diniz, dočasný kouč Brazilců, kteří v úvodním kole kvalifikace pokořili Bolívii pětkrát (5:1). V Limě Neymar po překonání Pelého rekordu zatím 80. trefu nepřidal, ale připravil vítězný gól. "Jsem spokojený s tím, co jsme v obou zápasech předvedli," dodal Diniz.

Další kolo jihoamerické kvalifikace se odehraje za měsíc. Na šampionát v USA, Mexiku a Kanadě postoupí šest týmů, sedmý bude hrát interkontinentální play off.

Výsledky jihoamerické kvalifikace na MS