Poprvé od Kataru. Uruguay se už zase těší na svou hvězdu, Suáreze čeká souboj s Messim

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poprvé od Kataru. Uruguay se už zase těší na svou hvězdu, Suáreze čeká souboj s Messim

Suárez je zpět v národním týmu.
Suárez je zpět v národním týmu.Profimedia
Poprvé od prosincového mistrovství světa se vrátil kanonýr Luis Suárez (36) do týmu Uruguaye a v pátek ho čeká přímý souboj s argentinským kapitánem Lionelem Messim (36). Bývalí spoluhráči z Barcelony povedou své týmy ve fotbalové kvalifikaci o MS 2026 na hřišti úřadujících šampionů v Buenos Aires.

Suárez má v dresu Gremia střeleckou formu a v posledních pěti zápasech brazilské ligy dal pět gólů. Kouč Marcelo Bielsa ho od květnového nástupu k týmu Uruguaye povolal poprvé. Bude mít tak ve vzájemném souboji s Messim šanci opět se mu přiblížit v historické tabulce střelců jihoamerické kvalifikace: Messi 17. října skóroval dvakrát v Peru a má 31 gólů. Suárez ztrácí dva.

"Jedním ze způsobů, jak se postaral o sebevědomí hráče, je zavolat mu, když může být důležitý," řekl Bielsa v pondělí na nominační tiskové konferenci. Šestatřicetiletý Suárez má oslnivou formu a ve čtvrtek v lize zařídil Gremiu hattrickem výhru nad Botafogem. Při 137 startech za reprezentaci dal 68 gólů.

Uruguay naopak bude chybět jiný útočník Edinson Cavani, protože se v nedělním zápase za Bocu Juniors zranil. Po čtyřech kolech jihoamerické kvalifikace vede tabulku Argentina s plným počtem 12 bodů, Uruguay je druhá se sedmi body.

Argentina – Uruguay (pátek 01:00)