Šilhavý prožil úspěšný debut, Omán se pod jeho vedením posunul do čela kvalifikační skupiny

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Šilhavý prožil úspěšný debut, Omán se pod jeho vedením posunul do čela kvalifikační skupiny
Jaroslav Šilhavý prožil úspěšný debut na lavičce Ománu.
Jaroslav Šilhavý prožil úspěšný debut na lavičce Ománu.Profimedia
Trenér Jaroslav Šilhavý (62), který dovedl českou fotbalovou reprezentaci k postupu na Euro v Německu, prožil úspěšnou premiéru při svém prvním zahraničním angažmá. Omán se po výhře 2:0 nad Malajsií posunul v asijské části kvalifikace mistrovství světa do čela tabulky svojí skupiny. Rodák z Plzně na tiskové konferenci poděkoval hráčům za přístup a už je chystá na úterní odvetu na půdě soupeře.

Omán – Malajsie 2:0

Šilhavý si oslav postupu s Čechy na závěrečný turnaj ME moc neužil. Bezprostředně po závěrečném utkání s Moldavskem spolu s celým realizačním týmem rezignoval. Začátkem února přijal nabídku reprezentace Ománu a společně s osvědčenými kolegy Jiřím Chytrým, Milanem Veselým, kondičním koučem Pavlem Čvančarou a analytikem Františkem Ševínským se vydal vstříc exotickému arabskému dobrodružství.

Start se mu povedl. Jeho nový tým porazil dosud vedoucí Malajsii a vystřídal ji v čele tabulky skupiny D. "Chci poděkovat hráčům za předvedený výkon a výsledek, od začátku zápasu na nich bylo vidět odhodlání vyhrát. Příprava byla velmi krátká, ale díky nasazení mužstva se nám podařilo zvítězit. Za pár dní nás čeká další zápas a budeme na něj připraveni," řekl Šilhavý.

Komentáře k průběhu asijské kvalifikace poukazují, že vítězství jeho nových svěřenců mohlo být i vyšší. "Do zápasu jsme vstoupili s velkým tlakem, vnutili soupeři náš styl a dokázali vstřelit potřebné góly," dodal kouč aktuálně 80. týmu žebříčku FIFA.

Situace ve skupině je v polovině jejího programu velmi vyrovnaná. Omán vede jen díky lepšímu skóre před Kyrgyzstánem a Malajsií, které mají rovněž šest bodů. Poslední Tchaj-wan zatím nebodoval. Do další fáze kvalifikace postoupí první dva týmy. Kyrgyzstán vede slovenský trenér Štefan Tarkovič, který před lety na lavičce národního týmu své rodné země střídal českého kouče Pavla Hapala.

Postavení Ománu v tabulce.
Postavení Ománu v tabulce.Livesport