Šilhavý jedná o novém angažmá. Bývalý trenér reprezentace by měl převzít národní tým Ománu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šilhavý jedná o novém angažmá. Bývalý trenér reprezentace by měl převzít národní tým Ománu

Jaroslav Šilhavý míří na arabský poloostrov.
Jaroslav Šilhavý míří na arabský poloostrov.Profimedia
Trenér Jaroslav Šilhavý (62) by podle médií po nedávném konci u české fotbalové reprezentace mohl převzít ománský národní tým. Zkušený kouč by nahradil chorvatského kouče Branka Ivankoviče (69), který skončil po neúspěšném vystoupení na asijském šampionátu.

O tom, že má Šilhavý namířeno k ománské reprezentaci, jako první informoval deník Sport. Zdroj neuvedl, nicméně český kouč už je prý s vedením tamního svazu domluven na podmínkách smlouvy. K mužstvu by si mohl vzít asistenty Jiřího Chytrého a kondičního trenéra Pavla Čvančaru.

Ománskou reprezentaci už v minulosti vedl jiný český trenér Milan Máčala. Tamní národní mužstvo na asijském mistrovství skončilo bez vítězství třetí ve skupině a nepostoupilo do vyřazovací fáze. Podle webu ománského svazu se vedení po neúspěchu na šampionátu rozloučilo s koučem Ivankovičem.

Šilhavý je bez angažmá od konce listopadu, kdy mu vypršela smlouva u české reprezentace. Po vítězství 3:0 nad Moldavskem v posledním utkání evropské kvalifikace se navzdory postupu na letní evropský šampionát do Německa rozhodl u týmu nepokračovat. Jako jeden z hlavních důvodů uvedl, že už nechtěl dále snášet velký tlak na svou osobu

Fotbalové přestupy a spekulace