Angličanky udolaly Nigerijky na penalty. Do čtvrtfinále postoupily také domácí Australanky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Angličanky udolaly Nigerijky na penalty. Do čtvrtfinále postoupily také domácí Australanky

Aktualizováno
Angličanky si zahrají čtvrtfinále MS popáté v historii.
Angličanky si zahrají čtvrtfinále MS popáté v historii.AFP
Fotbalistky Anglie a domácí Austrálie postoupily do čtvrtfinále mistrovství světa. Evropské šampionky zdolaly v osmifinále turnaje, který spolu s Austrálií hostí Nový Zéland, Nigérii až na pokutové kopy. Za 120 minut základní hrací doby a prodloužení takřka 50 tisíc fanoušků v Brisbane branku nevidělo, penaltový rozstřel vyhrály Angličanky 4:2. Australanky před návštěvou téměř 76 tisíc diváků porazily v Sydney Dánsko 2:0.

O postup do semifinále se Anglie utká s vítězkami duelu mezi Kolumbií a Jamajkou. Jejich osmifinále je na programu v úterý v Melbourne. Austrálie bude hrát s lepším týmem z duelu Francie a Maroka.

Anglie – Nigérie 1:0 pen.

Angličanky, které se po nedělním vyřazení obhájkyň titulu z USA staly horkými kandidátkami na titul, se nedokázaly proti obraně Nigérie prosadit do šancí. V závěru základní hrací doby navíc přišly o útočnici Jamesovou, která po zásahu videorozhodčího dostala místo žluté karty červenou za šlápnutí na soupeřku.

Penaltový rozstřel ale favoritky zvládly. Po úvodním zaváhání Georgie Stanwayové se už ostatní střelkyně nemýlily. Angličanky postoupily mezi osmičku nejlepších i při šestém startu na MS.

Austrálie – Dánsko 2:0

O branky Austrálie se postaraly v prvním poločase Caitlin Foordová a ve druhém Hayley Rasová. Na posledních deset minut se na trávník dostala za velkého aplausu publika i kapitánka Samantha Kerrová, která dosud do turnaje nezasáhla kvůli zranění lýtka. Australanky postoupily na světovém šampionátu do čtvrtfinále potřetí za sebou, dál se ale nikdy nedostaly.