Chicago vytvořilo nový přestupový rekord v MLS, belgický kanonýr z Gentu stál víc než Shaqiri

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chicago vytvořilo nový přestupový rekord v MLS, belgický kanonýr z Gentu stál víc než Shaqiri
Cuypers vyšel Chicago pěkně draho.
Cuypers vyšel Chicago pěkně draho.Profimedia
Americký celek Chicago Fire představil pár týdnů před rozjezdem nového ročníku MLS velkou posilu do útočné řady. Stal se jí belgický kanonýr Hugo Cuypers (27), jenž dorazil do větrného města z Gentu.

V nyní pátém týmu First Division A se tak někdejší střelec Standardu Lutych, Ajaccia, Mechelenu či Olympiakosu Pireus zdržel pouhých 18 měsíců a v novém působišti se upsal do roku 2026 s opcí na další soutěžní ročník.

Držitel čtyř klubových trofejí, z nichž hned tří dosáhl na řecké půdě, prožil velmi vydařenou předešlou sezonu, v níž se mu díky sedmadvaceti nastříleným brankám podařilo ovládnout střeleckou tabulku belgické ligy.

Cuypersovi se nyní velmi daří.
Cuypersovi se nyní velmi daří.Livesport

V ročníku 2023/24 o sobě dával bývalý mládežnický reprezentant Belgie vědět zejména v Evropské konferenční lize, v níž v rámci osmi pobytů v základní sestavě zaznamenal 10 gólů.

Dvojnásobný vítěz soutěže ze Soldier Field pro více než 62 tisíc diváků investoval do své čerstvé evropské akvizice rekordní sumu. Americká média napsala, že belgický tým obdržel za své ofenzivní eso 12 milionů dolarů a další dva miliony dolarů mu mohou připlout v bonusech.

V Chicagu tím pokořili předchozí maximum, které držel švýcarský reprezentační záložník Xherdan Shaqiri, jenž se za oceán stěhoval z Olympique Lyon v roce 2022 za 7,5 milionu dolarů.

Debut ve středeční přípravě proti Austinu ještě neabsolvuje, ovšem v dalším přáteláku proti loňskému finalistovi soutěže Los Angeles FC (11. 2.) už by stihnout mohl.

Další přestupy a spekulace