Zielinski ke konkurenci? Pokud půjde vše podle plánu, prozradil ředitel Interu Marotta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zielinski ke konkurenci? Pokud půjde vše podle plánu, prozradil ředitel Interu Marotta
Čas Piotra Zielinského v Neapoli se krátí.
Čas Piotra Zielinského v Neapoli se krátí.AFP
Hned na několika frontách bude v nadcházejících měsících bojovat Neapol. Italského šampiona čeká osmifinále Ligy mistrů, co dohánět má v Serii A a dostatek práce čeká i na klubové vedení. Pod Vesuvem se totiž schyluje k odchodu velkých jmen v čele s nejlepším polským fotbalistou roku 2023 Piotrem Zielinskim (29).

Nejžhavější zboží na trhu představuje nigerijský střelec Victor Osimhen, o něhož se zajímá hned několik bohatších klubů a letní transfer očekává i prezident Aurelio De Laurentiis. U Partenopei vedle něho zřejmě nezůstane ani Zielinski.

Polský záložník má smlouvu jen do konce června, novou podepsat nechce a stále reálněji vypadá jeho stěhování do Interu Milán. Nerazzurri už Neapol informovali o probíhajících jednáních s hráčem a vše je v pokročilé fázi.

"Jednáme a zjišťujeme podmínky, už jsem mluvil i s De Laurentiisem. Pokud půjde vše podle plánu, tak s ním pro příští sezonu podepíšeme smlouvu," řekl agentuře DAZN generální ředitel Interu Beppe Marotta.

Zielinski, jenž byl zvolen nejlepším polským fotbalistou za rok 2023, za necelé čtyři měsíce oslaví 30. narozeniny a na Apeninském poloostrově působí od července 2011. Za sebou má angažmá v Udinese i hostování v Empoli a dres Neapole obléká osmým rokem. Některá italská média už informují o podmínkách jeho angažmá v Interu, jednat se má o čtyřletý kontrakt s ročním platem 4,5 milionu eur, Neapol přitom nabízela roční gáži pět milionů eur.

Zielinski je aktuálně zraněný a minulý týden nenastoupil k utkání proti Hellasu Verona (2:1). Další absence si na své konto určitě připíše v rámci Ligy mistrů, jeho jméno totiž v reakci na současné dění podle médií nebude figurovat na soupisce pro vyřazovací fázi milionářské soutěže, v osmifinále se Neapol střetne s Barcelonou.

Další přestupy a spekulace