Derby pražských "S" ve finále MOL Cupu. Sparta vyřadila Budějovice, Slavia zase Bohemians

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Derby pražských "S" ve finále MOL Cupu. Sparta vyřadila Budějovice, Slavia zase Bohemians

Aktualizováno
Sparta je ve finále MOL Cupu.
Sparta je ve finále MOL Cupu.Profimedia
Fotbalisté Sparty porazili v semifinále MOL Cupu České Budějovice 2:0 a podruhé za sebou a potřetí za poslední čtyři sezony postoupili do finále. V něm 3. května na Letné vyzvou Slavii, která vyřadila Bohemians 3:2 po prodloužení. Sparta bude mít výhodu domácího prostředí díky horšímu pohárovému koeficientu.

Sparta – České Budějovice 2:0

Spartu, která je v nejvyšší soutěži druhá pouze o skóre za Slavií, poslal do vedení v 37. minutě bulharský útočník Martin Minčev. Pojistku přidal po změně stran Lukáš Sadílek. V závěrečném nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen kapitán Dynama Martin Králik.

Svěřenci trenéra Briana Priskeho od říjnového ligového debaklu 0:4 na Slavii neprohráli patnáctý soutěžní zápas po sobě a podesáté za sebou zvítězili. V březnovém čtvrtfinále domácího poháru v Liberci uspěli na penalty. Ještě předtím v soutěži vyřadili třetiligové Domažlice a Ostravu.

Pražané jsou v poháru se sedmi triumfy v samostatné historii nejúspěšnějším celkem, naposledy zvítězili před třemi lety. Loni v květnu podlehli ve finále Slovácku 1:3.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Slavia – Bohemians 3:2p

V Edenu otevřel skóre ve 14. minutě hostující Erik Prekop, hned za devět minut odpověděl David Douděra. V 84. minutě poslal "Klokany" opět do vedení Martin Hála, ale v šesté minutě nastavení znovu vyrovnal Ondřej Lingr a v druhé části prodloužení dokonal obrat další střídající hráč Václav Jurečka.

Slávisté udrželi domácí neporazitelnost na domácí scéně v této sezoně a budou usilovat o sedmý pohárový triumf v samostatné historii a čtvrtý pod trenérem Jindřichem Trpišovským. Bohemians od rozdělení federace ani napodruhé v semifinále neuspěli.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport