Sparta – Slavia 0:2. Kolář po triumfu ocenil fanoušky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kolář po triumfu ocenil fanoušky a věří, že proti Spartě natáhne sérii bez porážky
Kolář ocenil fanoušky Slavie.
Kolář ocenil fanoušky Slavie.Profimedia
Brankář Slavie Ondřej Kolář (28) po vítězném finále domácího fotbalového poháru se Spartou (2:0) ocenil fanoušky vršovického celku. Zápas se hrál na Letné, výhodu klasického domácího prostředí ale Sparta neměla, neboť oba kluby dostaly pro své příznivce stejný počet vstupenek. Podle Koláře fanoušci Slavie vytvořili týmu domácí atmosféru. Během utkání se dokonce přistihl, že s nimi pokřikuje. Proti Spartě neprohrál ani 14. soutěžní derby a doufá, že sérii protáhne i v nadcházející ligové nadstavbě.

"Atmosféra neskutečná. Běžně říkám, že si nevšímám, co naši fanoušci předvádějí, ale dneska jsem si to užíval celý zápas. Koukal jsem na jejich chorea a přistihl se, že jsem s nimi i pokřikoval. Bylo to neuvěřitelné. Moc si vážíme, jaké máme fanoušky, protože nám vytvořili domácí atmosféru. Každý z našeho týmu si toho váží," řekl Kolář v rozhovoru s novináři.

V kariéře získal už čtvrtý domácí pohár, z toho třetí se Slavií. Poprvé triumfoval s Libercem. Dnešní vítězství ale označil za pravděpodobně nejcennější. "Je to největší zápas v republice a bylo to finále. O to víc si toho vážíme. Pomohli nám fanoušci. Nebylo to, jako kdybychom hráli venku, ale doma. Užíval jsem si to a moc si vážím zisku trofeje," uvedl Kolář.

Statistiky utkání Sparta – Slavia.
Statistiky utkání Sparta – Slavia.Livesport

Kolář na Spartu umí

V dresu Slavie neprohrál ani 14. soutěžní duel proti Spartě. "Kluci si z toho dělali srandu. Říkali, že jich mám třináct a dneska si jedu pro čtrnáctý. Říkal jsem, ať to nezakřiknou. Tuhle statistiku registruju a moc si toho vážím. Čtrnáctkrát neprohrát se Spartou je fantastické. Doufám, že letos přibude i patnáctý zápas," prohlásil Kolář s narážkou na další ligové derby, které se odehraje v sobotu 13. května opět na Letné ve 2. kole nadstavbové skupiny o titul.

Vršovičtí nepodlehli Spartě ani ve třetím zápase v sezoně. V říjnu porazili odvěkého soupeře v nejvyšší soutěži 4:0, v polovině dubna se na Letné hrálo 3:3. Kvůli nedělní remíze 1:1 s Hradcem Králové a souběžné výhře Sparty v Liberci 3:1 ale Slavia v lize klesla za rivala o dva body na druhé místo.

"Nechci zakřiknout, že jsme lepší (než Sparta). Zvládli jsme to, ale každý zápas je jiný. Myslím si, že nám to pomohlo, protože s Hradcem to nebylo optimální, moc se nám to nevyvedlo. Věřím, že jsme se vrátili zpátky na koně a že se nám bude dařit," uvedl Kolář.

Přehled zápasu Sparta – Slavia 0:2