Postup Zlína trefil Vukadinovič. Bohemians poslaly dál dva hattricky, Sigmu Fortelný

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Postup Zlína trefil Vukadinovič. Bohemians poslaly dál dva hattricky, Sigmu Fortelný

Aktualizováno
Zlín musel v Uničově otáčet, ze třetího kola MOL Cupu ale nakonec proklouzl po výhře 2:1.
Zlín musel v Uničově otáčet, ze třetího kola MOL Cupu ale nakonec proklouzl po výhře 2:1.@footballzlin
Zlín podle očekávání zvítězil ve třetím kole MOL Cupu 2:1 na půdě třetiligového Uničova. Jednoduchý postup to však pro hosty nebyl, outsider totiž od čtvrté minuty vedl. Ševci ovšem po změně stran nepříznivý vývoj otočili. K tomu zavelel svou první trefou v dresu Zlína Filip Žák, na kterého v 76. minutě navázal z penalty Vukadin Vukadinovič. Žlutomodrým výrazně pomohlo také vyloučení domácího Jana Ambrozka. Bohemians zdemolovali Kolín na jeho hřišti 7:1 i díky hattrickům Matyáše Kozáka a Ladislava Mužíka. Trenér Jaroslav Veselý tak vyzrál na celek, který v sezoně 2014/2015 trénoval. Osmifinále si i přes ospalý výkon ve druhém poločase zajistila na Žižkově Olomouc, dál ji poslal první gól Jana Fortelného v dresu Sigmy.

Uničov – Zlín 1:2

Skvělý úvod pro domácího outsidera zařídil Aleš Krč, jenž hned ve čtvrté minutě vypálil z ostrého úhlu a nečekanou střelou zaskočil prvoligovou obranu a vsítil úvodní gól v zápase. Odpovědět se pokusil o 10 minut později Žák, ovšem jeho pokus zneškodnil skvělým zákrokem domácí brankář. Aktivně hrající Jakub Janetzký se po půlhodině hry dostal ke střele zpoza vápna, ale jeho projektilu chyběla přesnost. Minutu před koncem poločasu si Uničov vybral potřebné štěstí, když rychlý brejk Ševců zastavila až branková konstrukce.

Do druhé půle vlétl celek z Moravy jasně namotivovaný, což potvrdil v 58. minutě Žák. Ten byl na konci povedené kombinace Zlína, díky které se dostal až před prázdnou bránu a vyrovnal na 1:1. Atmosféra po srovnávací trefě jasně zhoustla a emotivní utkání nedohrál Ambrozek, který si vysloužil druhou žlutou a půl hodiny před koncem oslabil domácí celek. Posledního a rozhodujícího gólu se diváci dočkali v 76. minutě, když se Vukadinovič prosadil z penalty. Historicky nejúspěšnější pouť MOL Cupem tak pro Uničov skončila před branami osmifinále. V něm se Zlín utká s Ostravou.

Střelci utkání Uničov – Zlín.
Střelci utkání Uničov – Zlín.Livesport

Kolín – Bohemians

I přes úvodních pár minut, které patřily domácím, se jako první radovali Klokani. Kozák využil chybného vyběhnutí gólmana a v sedmé minutě se ocitl sám před prázdnou brankou, do které pečlivě vstřelil první gól duelu. Zvýšit vedení se o 10 minut později pokusil Mužík, který stál na konci povedené akce Bohemians. Jeho ladné přehození brankáře vyhlavičkoval z brankové čáry Ondřej Soběslav. Obrana Kolína si ve 33. minutě vybrala temnou chvíli, když nechala zcela nehlídaného Kozáka samotného před brankářem, jenž jej obstřelil a zvýšil na 0:2.

Na důstojný odpor domácích zavelel ke konci poločasu Jan Neuberg. Ten se šest minut před odchodem do šaten nejlépe zorientoval v pokutovém území a hlavičkou snížil na 1:2. Mužík si spravil chuť v 52. minutě, když si skvěle naběhl na dlouhý centr za obranu a opětovným dloubáčkem přeloboval gólmana. Tentokrát na brankové čáře nebyl nikdo, kdo by jeho lob odhlavičkoval, a zvýšil tak na 1:3. O pět minut později se Klokani radovali znovu, když se tentokrát prosadil po pěkné akci Robert Hrubý.

Na konci pátého gólu Bohemians byl opět nehlídaný Mužík, jenž si pohotově zpracoval míč v pokutovém území a přesnou střelou k tyči zvýšil na 1:5. Zkompletovat hattrick se povedlo v 81. minutě Kozákovi, jenž se postavil k nařízené penaltě. Zahanbit se svým spoluhráčem nenechal ani Mužík, který si rovněž vystřelil hattrick, když pět minut před koncem zvýšil na konečných 1:7.

Střelci utkání Kolín – Bohemians.
Střelci utkání Kolín – Bohemians.Livesport

Žižkov – Sigma Olomouc 0:1

Od úvodu dominovali hosté, ale byť několikrát vystřelili, pečlivá obrana domácích nepovolila výrazné ohrožení branky. Po čtvrthodině hry se osmělili i Žižkované a dokázali se probojovat až k pokutovému území prvoligového soupeře, zpoza kterého se Isaac Muleme několikrát dostal ke střele. Bohužel pro ně přišla ve 24. minutě úvodní trefa Olomouce, když si Fortelný naběhl na přihrávku za obranu a vymetl levou šibenici.

Na konci prvního poločasu měl Pospíšil šanci navýšit vedení z pokutového kopu, ten mu ale absolutně nevyšel a s jeho slabým pokusem neměl brankář František Kotek žádný problém. V 55. minutě se v obrovské šanci ocitl Pavel Zifčák, který se po chybě v rozehrávce dostal do souboje jeden na jednoho s gólmanem. Kotek se však vytáhl skvělým zákrokem, čímž udržel domácí ve hře o postup do dalšího kola.

Největší šanci na srovnání měl Michal Řezáč v 67. minutě, když se po nepovedené rozehrávce probojoval před prázdnou bránu. V poslední chvíli mu ale míč nešťastně skočil, a tak ho uklidil pouze vedle branky. Ani poslední hektické minuty před olomouckým brankářem nezměnily nic na konečném výsledku.

Livesport Daily #97: Jaké renomé má domácí pohárová soutěž?
Livesport

Výsledky MOL Cupu