Slavia ve 3. kole MOL Cupu vyzve Mariánské Lázně, Sparta Žižkov a Plzeň Zbrojovku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia ve 3. kole MOL Cupu vyzve Mariánské Lázně, Sparta Žižkov a Plzeň Zbrojovku

Poslední finále domácího poháru se hrálo na Letné a ovládla ho Slavia.
Poslední finále domácího poháru se hrálo na Letné a ovládla ho Slavia.molcup.cz
Až ve 3. kole vstoupí do domácího fotbalového poháru poslední pětice prvoligových týmů, konkrétně Sparta, Slavia, Plzeň a Bohemians coby čeští zástupci v soutěžích UEFA a Liberec jako vítěz prostřední části minulého ligového ročníku. Středeční los jim, stejně jako 27 vítězům 2. kola, určil soupeře. Sešívaní, kteří minulý ročník MOL Cupu ovládli, se představí v divizních Mariánských Lázních, Letenští doma vyzvou druholigovou Viktorii Žižkov a Plzeň zavítají na hřiště Zbrojovky Brno. Termín 3. kola je stanoven na 27. září.

Ke Slavii byl los přívětivý, jako jeden ze dvou prvoligových klubů dostala divizního soupeře. Vršovičtí zavítají na stadion aktuálně druhého týmu divizní skupiny A Mariánských Lázní, které postupem do 3. kola dosáhly na historické maximum v poháru.

"Za los jsme rádi a do Mariánských Lázní se těšíme. Chtěl bych na zápas pozvat všechny fanoušky. V Mariánských Lázních se mohou těšit na svátek fotbalu," uvedl manažer A-týmu Slavie Přemysl Kovář. Vedle červenobílých čeká z ligových celků divizní soupeř ještě na Zlín, který se představí na Kladně.

Rozlosování 3. kola

Zřejmě nejatraktivnějším soubojem 3. kola bude malé pražské derby, v němž lídr nejvyšší soutěže Sparta přivítá nováčka druhé ligy Žižkov. Oba týmy se v soutěžním duelu naposledy utkaly v říjnu 2012, kdy favorizovaní Letenští v domácím poháru zvítězili pod televizním vysílačem až po penaltovém rozstřelu.

Těžkého soupeře přisoudil los na úvod i Plzni, která zavítá do Brna. Zbrojovka v minulé sezoně sestoupila z nejvyšší soutěže a je největším favoritem druhé ligy. Oba kluby pojí přátelské vztahy.

Druholigového soupeře budou mít ve 3. kole z ligových mužstev i České Budějovice, Hradec Králové, Jablonec, Liberec, Slovácko a Teplice. Na tým ze třetí nejvyšší soutěže narazí Bohemians, Olomouc, Ostrava a Pardubice. Mladá Boleslav si na soupeře ještě musí počkat, Velvary s Vlašimí zkompletují 2. kolo 20. září.

Úředním hracím dnem 3. kola je středa 27. září, některé zápasy se ale jako obvykle s největší pravděpodobností budou hrát v jiných dnech. Z MOL Cupu v této sezoně zatím vypadl jeden ligový klub, nováček nejvyšší soutěže Karviná nestačila na Uničov, který přivítá Pardubice. V minulém ročníku poháru Slavia v pražském finále zvítězila 2:0 na Spartě.

Los 3. kola MOL Cupu

Mariánské Lázně – Slavia Praha

Sparta Praha – Žižkov

Brno – Plzeň

Domažlice – Bohemians

Jihlava – Liberec

Zápy – Olomouc

Kladno – Zlín

Kolín – Ostrava

Uničov – Pardubice

Dukla Praha – Opava

Chrudim – Hradec Králové

Kroměříž – České Budějovice

Teplice – Vyškov

Jablonec – Prostějov

Líšeň – Slovácko

Mladá Boleslav – Velvary/Vlašim