Druhá výhra v přípravě pro Slavii, pražský celek porazil AIK Stockholm 2:0. Staněk zatím nechytal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Druhá výhra v přípravě pro Slavii, pražský celek porazil AIK Stockholm 2:0. Staněk zatím nechytal

Slavia slaví další vítězství v přípravě. (archivní foto)
Slavia slaví další vítězství v přípravě. (archivní foto)Profimedia
Fotbalisté pražské Slavie porazili na soustředění v Portugalsku AIK Stockholm 2:0 a zvítězili i v druhém zápase zimní přípravy. Český vicemistr rozhodl v Algarve dvěma brankami v druhém poločase, kdy se trefili Oscar Dorley (25) a Petr Ševčík (29). Po zranění se na závěr duelu vrátil do hry záložník Matěj Jurásek (20).

Slavia – AIK Stockholm 2:0

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský nasadil do každého poločasů rozdílnou sestavu a aktivnější byla druhá jedenáctka. Skóre v 67. minutě otevřel po povedené kombinační akci přesnou střelou k zadní tyči Oscar a za další čtvrthodinu přidal pojistku ranou z hranice vápna pod břevno Ševčík.

Slávisté i v druhém utkání v Portugalsku udrželi čisté konto, na úvod porazili dánský celek Sönderjyske 4:0. V součtu se závěrem podzimní části Pražané zvítězili už podesáté za sebou. Další přípravný duel odehrají červenobílí příští sobotu proti čínskému celku Peking Guoan.

Trpišovský si dnešní utkání pochvaloval. "Skvělý přípravný zápas, skvělá tráva. Soupeř byl velmi dobrý technicky, kluci si sáhli na dno. Hráli jsme ten první zápas, pak jsme měli tréninky, včera navíc jeden hodně těžký. Soupeř byl hlavně v první půli odpočatější," citoval klubový web trenéra.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

"Druhou půli jsme je ale dostali pod tlak a vytvořili si nějaké šance. Gól pak utkání otevřel. Obě naše party tahaly nohy, kluci museli řešit situace s absencí nějaké větší dynamiky a rychlosti. O to cennější jsou některé akce i oba góly," dodal.

Do utkání zatím nezasáhla největší zimní posila Slavie, reprezentační brankář Jindřich Staněk. Drobné šrámy podle Trpišovského trápí jednoho z kapitánů Tomáše Holeše a univerzála Ivana Schranze.

"Bohužel mám lehčí zdravotní problémy, které mě úplně nepustí do zápasové zátěže. Mám trochu upravený tréninkový program, ale měl bych být nachystaný na poslední zápas," řekl klubové televizi Staněk.

Další výsledky přátelských utkání