Konec unikátní série. Francie se bude muset po 84 zápasech obejít bez zraněného Griezmanna

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Konec unikátní série. Francie se bude muset po 84 zápasech obejít bez zraněného Griezmanna
Antoine Griezmann bude Francii scházet kvůli poranění kotníku.
Antoine Griezmann bude Francii scházet kvůli poranění kotníku.Profimedia
Hodně netradiční bude pohled na sestavu francouzské reprezentace, kterou v nadcházejících dnech čekají přátelské zápasy proti Německu a Chile. Ani do jednoho z těchto duelů nezasáhne Antoine Griezmann (32), vinou zranění kotníku skončí jedna unikátní série.

Griezmann má zdravotní problémy už měsíc a minulý týden odehrál odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Interu Milán, aby pak o víkendu zasáhl rovněž do utkání španělské ligy proti Barceloně. Bolesti ovšem přetrvávají, na sraz národního týmu se dostavil jen kvůli omluvence a obratem odcestoval zpět na Pyrenejský poloostrov.

Za několik desítek hodin tak oficiálně skončí dlouhá šňůra, během níž Griezmann nastoupil k 84 po sobě jdoucím zápasům národního týmu. Naposledy absentoval v roce 2017 v souboji s Anglií, předcházející francouzský rekordman v tomto ohledu Patrick Viera se v minulosti zastavil na čísle 44.

Griezmann pozítří oslaví 33. narozeniny a za reprezentaci odehrál celkem 127 zápasů, v nichž nastřílel 44 branek. V roce 2018 přispěl k triumfu na světovém šampionátu, trenér Didier Deschamps místo něho povolal záložníka Mattea Guendouziho z Lazia.

Francie – Německo (sobota 21:00)