Němci přerušili francouzskou sérii, v Lyonu nakročili k vítězství gólem v sedmé vteřině

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Němci přerušili francouzskou sérii, v Lyonu nakročili k vítězství gólem v sedmé vteřině
Němci v Lyonu porazili Francii 2:0.
Němci v Lyonu porazili Francii 2:0.AFP
Německo zvládlo přátelské utkání favoritů blížícího se mistrovství Evropy, když v Lyonu porazilo Francii 2:0. Jeden ze šlágrů reprezentačního víkendu gólově načal již po sedmi vteřinách Florian Wirtz, který se tak mohl těšit ze svého prvního zásahu za seniorskou reprezentaci. Naopak Les Bleus se neprosadili, kvůli čemuž přerušili sérii šesti po sobě jdoucích domácích vítězství a podruhé od světového šampionátu se museli sklonit před Die Mannschaft.

Francie – Německo 0:2

Kvůli problémům s kotníkem chyběl v nominaci Francie poprvé od listopadu 2016 Antoine Griezmann, který odehrál alespoň minutu v každém z posledních 84 zápasů Les Bleus. Navzdory tomu nedostal šanci žádný debutant, dres Německa naopak mohlo poprvé navléknout hned pět hráčů. Záři reflektorů ovšem přitahoval zejména Toni Kroos, jenž se do národního týmu vrátil po třech letech.

Zřejmě ani on sám však nečekal, že si hned po několika vteřinách zapíše gólovou asistenci. Záložník Realu Madrid poslal okamžitě po rozehrávce dlouhý balon na Wirtze a ten překrásným pokusem o břevno zaznamenal nejrychlejší trefu v historii německé reprezentace. Francouzům trvalo přibližně 20 minut, než se z brzkého direktu vzpamatovali.

Poté se v krátkém časovém sledu dostali do šancí Marcus Thuram a Kylian Mbappé, oba však svým střelám přidali na razanci a ubrali na přesnosti. Les Bleus stupňovali tlak, do konce první půle se jim ovšem pevnou defenzivu soupeře s jistým Marc-André ter Stegenem v zádech překonat nepodařilo.

Návrat ze šaten byl navíc pro domácí znovu pořádně mrzutý, když si s obranou Francie pohrál Jamal Musiala, po jehož přesném pasu se nemýlil Kai Havertz. V 55. minutě se přiřítil k německému vápnu Ousmane Dembélé, ale mezi tři tyče stejně jako jeho hvězdní spoluhráči nezamířil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Hosté předváděli po změně stran jeden z nejlepších výkonů za poslední dva roky a v závěru již fotbalisty v modrém do mnoha příležitostí nepustili. Sami naopak mohli ještě několikrát skórovat, když ránu Maximiliana Mittelstadta vytěsnil Brice Samba, který se vytáhl také proti pokusu Thomase Müllera. Německé trápení před domácím Eurem tak přerušila výhra z Lyonu.

Výsledky dalších přípravných zápasů