Artetův projekt přilákal druhou letní posilu, Arsenal přivedl obránce Timbera

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Artetův projekt přilákal druhou letní posilu, Arsenal přivedl obránce Timbera

Mikel Arteta a Edu sehráli v přestupu Timbera zásadní roli.
Mikel Arteta a Edu sehráli v přestupu Timbera zásadní roli.Profimedia
Arsenal po povedené sezoně zbrojí a jeho druhou velkou letní posilou je Jurriën Timber (22). Pravý obránce do Londýna zamířil z Ajaxu, v pátek odpoledne bylo vše podepsáno.

Timber za první tým amsterdamského celku sehrál celkem 121 soutěžních zápasů a Ajax za něho dostane čtyřicet milionů eur. V Anglii fotbalista podepsal víceletý kontrakt, délka nebyla upřesněna.

"Dotáhli jsme přestup a máme velkou radost. Jurriena jsme sledovali hodně dlouho a uznání patří všem, kteří se na přestupu podíleli. Jurrien je mladým a talentovaným hráčem s mezinárodními zkušenostmi, který skvěle zapadne do našeho týmu. Vím, že se už nemůže dočkat začátku," řekl sportovní ředitel Edu.

"Jsme nadšení. Jedná se o univerzálního obránce, který zapadne do našeho systému a týmu dodá další kvalitu. I přes mladý věk toho dokázal už hodně, má dostatek zkušeností a s Ajaxem vybojoval i několik trofejí," přidává se manažer Mikel Arteta.

Už před Timberem do kabiny Arsenalu dorazil Kai Havertz a nejedná se o jediné dvě velké posily před novou sezonou. Z West Hamu přijde záložník Declan Rice, Kladiváři by měli vyinkasovat 105 milionů liber.

Další fotbalové přestupy a spekulace