Čeká Tonaliho o víkendu derniéra za Newcastle? Přiznal, že sázel na vítězství svého týmu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čeká Tonaliho o víkendu derniéra za Newcastle? Přiznal, že sázel na vítězství svého týmu

Tonali může dostat minimálně roční zákaz činnosti.
Tonali může dostat minimálně roční zákaz činnosti.Profimedia
Sandro Tonali (23) v sobotu proti Crystal Palace pravděpodobně odehraje svůj poslední zápas za Newcastle v probíhající sezoně Premier League. Italská fotbalová federace (FIGC) by měla o jeho suspendaci za nedovolené sázení rozhodnout do konce příštího týdne.

Italský záložník se policii přiznal, že v době svého působení v AC Milán sázel na výhru svého tehdejšího klubu. Podle listu La Gazzetta dello Sport by měla být délka jeho trestu známa před zápasem Ligy mistrů mezi Newcastlem a Borussií Dortmund, jenž je na programu 25. října.

FIGC již udělila sedmiměsíční zákaz činnosti záložníkovi Juventusu Turín Nicolò Fagiolimu, který je do případu rovněž zapleten. Tonali při výslechu přiznal, že sázel na fotbalové zápasy, ale na rozdíl od Fagioliho sázel na duely AC Milán, se kterým měl v té době smlouvu. Hrozí mu proto delší zákaz činnosti než záložníkovi Juventusu.

Turínské státní zastupitelství brzy vyslechne také Zaniola. Útočník Aston Villy však trvá na tom, že nikdy nesázel na fotbal, ale hrál pouze poker a blackjack.

Do sázkařského skandálu v italském fotbale je údajně zapletena více než desítka hráčů Serie A. Jako první začala policie vyšetřovat Tonaliho a Zaniola, kteří museli kvůli skandálu opustit tábor italské reprezentace během minulého asociačního období. Ten se připravoval na dva kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy 2024 proti Maltě (4:0) a Anglii (1:3).

Tonali a jeho statistiky.
Tonali a jeho statistiky.Livesport