Fagioli prosázel přes 70 milionů korun. Kvůli narůstajícím dluhům mi i vyhrožovali, řekl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fagioli prosázel přes 70 milionů korun. Kvůli narůstajícím dluhům mi i vyhrožovali, řekl

Fagioli má kvůli sázkám dluhy tři miliony eur.
Fagioli má kvůli sázkám dluhy tři miliony eur.Profimedia
Kvůli závislosti na sázení nastřádal potrestaný záložník Nicoló Fagioli (22) z Juventusu dluhy ve výši tří milionů eur (74 milionů korun). Přiznal se k tomu podle italských médií během vyšetřování turínskému státnímu zástupci. Italský fotbalový reprezentant v úterý dostal sedmiměsíční distanc, pětiměsíční podmínku, pokutu a povinnost absolvovat skupinovou terapii.

"Dluhy pořád narůstaly. Kvůli tomu mi i vyhrožovali a po nocích jsem myslel jen na to, že budu dál a dál sázet, abych dluhy splatil," citoval Fagioliho deník La Repubblica. Pod matčiným nátlakem se léčil ze závislosti na hazardu, ale neúspěšně. Sázel na ilegálních sázkových platformách.

Nejhorším obdobím procházel loni v březnu a dubnu. V té době byl Fagioli zachycen, jak poté, co byl po chybě vystřídán v utkání proti Sassuolu, pláče na lavičce. "Myslel jsem na své dluhy ze sázení," řekl podle tisku vyšetřovatelům.

Na Instagramu se dnes nadějný italský záložník poprvé k případu vyjádřil veřejně. "Myslel jsem, že začnu omluvou nejen fanouškům Juventusu, ale všem fotbalovým a sportovním fanouškům na světě za hloupou chybu, kterou jsem udělal," uvedl. "Ale místo toho musím začít s těmi nesmysly a lžemi, které o mně noviny píšou proto, aby mě vylíčily ve špatném světle, nebo spíš kvůli tomu, aby měly více kliknutí. Brzy promluvím," napsal Fagioli.

Statistiky.
Statistiky.Livesport

Fagioli spolu se zákazem činnosti a podmínkou dostal pokutu 12 500 eur (přes 300 tisíc korun). S Juventusem vyhrál italskou ligu, pohár i superpohár. V uplynulé sezoně byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem Serie A, za národní tým si zahrál jednou. K porušení pravidel se přiznal, na utkání vlastního týmu ale prý nesázel.

Do skandálu jsou zapletení i další dva italští reprezentanti. Ve čtvrtek museli kvůli vyšetřování opustit sraz národního týmu záložníci Nicoló Zaniolo z Aston Villy a Sandro Tonali z Newcastlu. I jemu podle médií hrozí několikaměsíční trest.

I Tonalimu hrozí několikaměsíční trest, neboť podle zdrojů agentury ANSA kriminálním i sportovním vyšetřovatelům přiznal, že sázel i na zápasy svého tehdejšího klubu AC Milán. Jeho současný zaměstnavatel Newcastle uvedl, že hráč při vyšetřování plně spolupracuje, a vyjádřil mu podporu.