Fagioli se přiznal k sázkám. Záložník Juventusu vyfasoval sedmiměsíční distanc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fagioli se přiznal k sázkám. Záložník Juventusu vyfasoval sedmiměsíční distanc
Nicoló Fagioli se přiznal, že sázel na fotbalové zápasy.
Nicoló Fagioli se přiznal, že sázel na fotbalové zápasy.Profimedia
Záložník Juventusu Nicoló Fagioli (22) dostal sedmiměsíční distanc za sázení na fotbalové zápasy. Italský reprezentant se k porušení pravidel přiznal. Na utkání vlastního týmu ale prý nesázel.

K sedmi měsícům bez fotbalu dostal Fagioli ještě pětiměsíční podmínku. Navíc musí zaplatit 12 500 eur (přes 300 tisíc korun) a docházet na skupinovou terapii, aby se zbavil závislosti na hazardu.

Fagioli je hráčem Juventusu od roku 2015. S klubem vyhrál italskou ligu, pohár i superpohár. V uplynulé sezony byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem Serie A. Za národní tým si zahrál jednou.

Trest za sázky hrozí i dalším dvěma italským reprezentantům. Ve čtvrtek museli kvůli vyšetřování opustit sraz národního týmu záložníci Nicoló Zaniolo z Aston Villy a Sandro Tonali z Newcastlu.

Fotbalisté v Itálii mají od svazu zakázáno sázet na fotbalové zápasy, na jiné sporty sázet mohou. Za porušení pravidel jim hrozí zákaz činnosti minimálně na tři roky a pokuta nejméně 25 tisíc eur (asi 617 tisíc korun). Fagioli vyvázl podle médií s nižším trestem díky tomu, že při vyšetřování spolupracoval.