Erik ten Hag by rád obnovil spolupráci z Ajaxu. United chystají nabídku na Onanu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Erik ten Hag by rád obnovil spolupráci z Ajaxu. United chystají nabídku na Onanu

Zamíří André Onana ze San Sira na Old Trafford?
Zamíří André Onana ze San Sira na Old Trafford?Profimedia
S končící smlouvou Davida de Gey (32) zintenzivňuje Manchester United svůj hon na novou brankářskou posilu. Podle posledních zpráv chystá celek ze severu Anglie nabídku na Andrého Onanu (27), jehož si vyhlédl kouč Erik ten Hag, který s ním spolupracoval během působení v Ajaxu.

Vedení Rudých ďáblů se rozhodlo, že Onana je mužem, který nahradí dlouhodobou jedničku De Geu, jemuž vypršela smlouva. A to navzdory tomu, že stále probíhají jednání o jejím prodloužení. Podle italského deníku Gazzetta dello Sport však mají United eminentní zájem o brzké uzavření přestupu kamerunského brankáře. Zprávy dokonce naznačují, že nabídka bude podána už v nejbližších hodinách. 

Anglický klub by chtěl hráče Interu podepsat do úterý 4. července, tedy ještě před zahájením předsezonní přípravy. Kamerunec je moderní oporou obrany a dokonale vyhovuje představám Ten Haga o jeho týmu. Nizozemec o něm mluvil jako o mistru brankářského řemesla, když spolu ještě působili v Ajaxu. Podobný názor sdílí i Pep Guardiola, který ho chválil po finále Ligy mistrů.

Onanův potenciální vliv na tým z Manchesteru skutečně nelze podceňovat. Zdobí ho totiž především kvalitní práce nohama, která je místy na hony vzdálená schopnostem Španěla De Gey. To by mohlo z obránců United sejmout část břemene a přinést větší klid a efektivnější držení míče nejen v zadních řadách, ale i v dalších částech hřiště.

Další přestupy a spekulace