Jedna z nejlepších výher v kariéře, rozplýval se Klopp a chválil Núňeze

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jedna z nejlepších výher v kariéře, rozplýval se Klopp a chválil Núňeze

Liverpool vyhrál dva z prvních tří zápasů v Premier League.
Liverpool vyhrál dva z prvních tří zápasů v Premier League.Reuters
Jürgen Klopp (56) ocenil Darwina Núňeze (24) poté, co uruguayský útočník dvakrát skóroval v nedělním zápase 3. kola Premier League do sítě Newcastlu United. Jeho branky rozhodly o těsné výhře Reds, kteří hráli od 28. minuty v deseti. Vyloučit se nechal kapitán týmu Virgil van Dijk (32).

Newcastle United – Liverpool 1:2

Uruguayec byl v této sezoně doposud v nemilosti a do hry naskakoval jen jako střídající hráč, výkonem proti Newcastlu ale ukázal to nejlepší ze svých kvalit. Klopp mu po utkání v rozhovoru pro Sky Sports přislíbil více příležitostí.

"Očividně byl naštvaný, že nehrál, že nenastupoval, a do těch dvou tref vložil veškerou energii... byl to vyzrálý výkon a dva prvotřídní góly," řekl potěšený Klopp, když mluvil o triumfu, který označil za jedno z nejlepších vítězství své kariéry.

Liverpool prohrával už v polovině prvního poločasu, poté byl navíc za faul na Alexandra Isaka vyloučen kapitán Van Dijk. Když navíc útočníka Luise Díaze vystřídal středopolař Joe Gomez, vypadalo to, že se Liverpool už do žádných divokých akcí nepustí.

Klopp se však rozhodl pro poslední hod kostkou a Núňez na jeho pobídku odpověděl dvěma pozdními góly, kterými přisoudil Reds vítězství, a zvýšil tak své šance na větší herní vytížení.

Darwin Núñez při oslavě branky.
Darwin Núñez při oslavě branky.AFP

"Je začátek sezony, je třeba najít stabilitu. Musíme najít sestavu, která nás dovede k výsledkům. Pak budeme hrát co tři dny a každý bude hrát, o tom není pochyb," vysvětlil Klopp.

"Útočník vstřelí dva góly a najednou vidíte úsměv na tváři, a to právem. Ale i pro tým bylo velmi důležité, že se mu něco takového povedlo, takové věci potřebujete, abyste společně rostli," dodal Klopp.

Po porážkách o jediný gól s Manchesterem City a Liverpoolem bude Newcastle v lize dohánět ztrátu a manažer Eddie Howe prohlásil, že nebude jednoduché hráče znovu nakopnout. "Bylo tam hodně dobrého, měli jsme zápas ukončit a to je asi věc, která nás nejvíc hlodá," řekl Howe pro Sky Sports.

"Bude v nás hodně emocí. Měli tři opravdu těžké úvodní zápasy, jeden jsme vyhráli a dva prohráli. Ty dva, které jsme prohráli, jsme prohráli tím nejtěsnějším možným rozdílem, a to proti dvěma nejlepším týmům v Premier League," dodal.