Kloppovi se po porážce Liverpoolu v derby rozplývá naděje na rozlučku ozdobenou trofejí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kloppovi se po porážce Liverpoolu v derby rozplývá naděje na rozlučku ozdobenou trofejí
Jarrad Branthwaite poslal Everton v utkání s Liverpoolem do vedení.
Jarrad Branthwaite poslal Everton v utkání s Liverpoolem do vedení.AFP
Liverpool podlehl v dohrávce 29. kola Premier League Evertonu na jeho hřišti 0:2 a utrpěli další bolestivou ztrátu v boji o mistrovský titul. K prvnímu domácímu vítězství nad odvěkým rivalem od roku 2010 nasměroval Karamelky gól Jarrada Branthwaita, na něhož po změně stran navázal Dominic Calvert-Lewin. Reds nevyhráli už třetí z posledních čtyř zápasů nejvyšší anglické soutěže a na druhém místě zůstali pouhý bod před Manchesterem City, který má ovšem dva duely k dobru.

Everton – Liverpool 2:0

V Goodison Parku vypukla erupce radosti domácích příznivců už v páté minutě, kdy Alisson fauloval v pokutovém území Calverta-Lewina. Nakonec se ale ukázalo, že celé akci předcházel ofsajd.

Everton byl nadále aktivnějším celkem, což v 16. minutě vyústilo v obrovskou šanci Calverta-Lewina, tentokrát však jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti Alisson fantasticky zlikvidoval.

Karamelky se ovšem sladkého vedení přece jen dočkaly. Po několika odrazech v pokutovém území se ve 27. minutě dostal k míči Branthwaite, jenž jej přízemní střelou propasíroval pod tělem brazilského brankáře.

The Reds po inkasovaném gólu zabrali a po půlhodině hry mohli srovnat, Darwin Núňez ale ztroskotal na famózním Jordanu Pickfordovi. A právě díky anglickému gólmanovi domácí přežili i následný tlak červených.

Jedním z nejaktivnějších hráčů prvního dějství byl Calvert-Lewin, který se v 58. minutě dočkal zasloužené branky. Po rohovém kopu se objevil nikým nehlídaný na zadní tyči a hlavičkou nekompromisně rozjásal domácí tribuny.

Po hodině hry mohl snížit Luis Díaz, jeho technický pokus ovšem skončil jen na pravé tyči. Výběr po sezoně se loučícího Jürgena Kloppa se ani v závěru nezmohl na vysněný comeback a ze zápasu odešel bez bodů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po vypadnutí z Evropské ligy se tak naděje na Kloppovu rozlučku ozdobenou trofejí blíží k nule. Na vedoucí Arsenal ztrácí Liverpool čtyři kola před koncem soutěže tři body a v zádech má City se dvěma duely k dobru. 

Tabulka Premier League