Liverpool – Arsenal. Klíčem je odvaha, ví Arteta před bitvou na nedobytném Anfieldu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool – Arsenal. Klíčem je odvaha, ví Arteta před bitvou na nedobytném Anfieldu

Mikel Arteta věří v prolomení nepříznivé série na Anfieldu.
Mikel Arteta věří v prolomení nepříznivé série na Anfieldu.Reuters
Pokud to Arsenal myslí s titulovými ambicemi opravdu vážně, musí v neděli uspět na Anfieldu. Právě na ikonickém stadionu Liverpoolu mají však Kanonýři nelichotivou sérii bez vítězství. Manažer Mikel Arteta (41) v pátek prohlásil, že jeho svěřenci musí být stateční a v nejlepší formě.

Arsenal na Anfieldu v Premier League nevyhrál od roku 2012, tedy od zápasu, v němž nastoupil i Arteta. Od té doby utrpěli Gunners těžké porážky, včetně dvou porážek 1:5.

Severolondýnský klub se snažil i minulý rok, ale Artetova hádka u postranní čáry s liverpoolským koučem Jürgenem Kloppem domácí vyburcovala a Gunners utrpěli debakl 0:4.

"Byli jsme na několika hřištích, kde jsme nevyhráli 17 či 22 let, a podařilo se nám to zlomit. Takže toho jsme schopni," řekl Arteta novinářům před nedělním zápasem.

"Víme, že k vítězství budeme muset být v nejlepší formě a určitě lepší, než jsme tam byli loni. Zejména ve druhém poločase, kdy jsme hru otevřeli a dovolili Liverpoolu pohodlně útočit do volných prostorů," dodal Španěl.

"Musíme se toho plně chopit. Je to šance na Anfieldu udělat něco, co se nám už mnoho let nepodařilo," nechal se slyšet Arteta a vzápětí dodal: "To, co potřebujeme, je odvaha – v neděli se pokusíme být statečným týmem."

Arsenal se na Anfieldu při několika posledních návštěvách snažil marně uvnitř soupeřovi šestnáctky a Arteta je tak rád, že má nyní v týmu lednovou posilu Leandra Trossarda. Belgičan totiž na začátku této sezony ještě v dresu Brightonu nasázel v Liverpoolu hattrick. "Je skvělé mít hráče, který na tomto stadionu zažil něco tak pěkného a pozitivního. Ten den byl klíčovým hráčem. Byl to krásný zápas," řekl Arteta.

Stále velmi mladý trenér věří, že klíčem k úspěchu je několikrát zmiňovaná odvaha. "Abychom tam jeli vyhrát, potřebuje hráče, kteří si na hřišti věří."

Lodivod Kanonýrů prozradil, že opět naskočí Bukayo Saka, zatímco blízko k návratu je i jeden ze zraněných hráčů. Jeho jména však španělský manažer odmítl prozradit. Přání fanoušků Arsenalu ovšem směřují k Williamu Salibovi, jenž vynechal poslední dva zápasy.

Liverpool získal z posledních tří kol pouze jeden bod a nachází se na osmém místě tabulky. "Ukazuje to, jak obtížné je být na vrcholu a proměnit fotbalový klub," uvedl Arteta a doplnil: "Všichni jsme zažili těžké chvíle. To, co v klubu dokázali, je pozoruhodné."

Více o zápase Liverpool – Arsenal