Pomohl zničit bývalý klub. Bylo to pro něj emotivní, West Ham stále miluje, řekl Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pomohl zničit bývalý klub. Bylo to pro něj emotivní, West Ham stále miluje, řekl Arteta

Declan Rice (vpravo) se proti svému bývalému klubu zaskvěl.
Declan Rice (vpravo) se proti svému bývalému klubu zaskvěl.Profimedia
Declan Rice (25) rozesmutnil fanoušky svého bývalého zaměstnavatele West Hamu United. Záložník Arsenalu se gólem a dvěma asistencemi podílel na demolici "kladivářů" 6:0 v nedělním zápase 24. kola Premier League.

Rice se již od začátku utkání musel vyrovnat s pokřiky a bučením na jeho osobu. Velká část fanoušků mu totiž stále nemůže zapomenout jeho odchod k londýnskému rivalovi, kam přestoupil za 105 milionů liber.

Anglický reprezentant na to ale zareagoval skvěle. Ve 32. minutě se podílel na úvodní brance, když nahrál na gól Williama Saliby. Do poločasu přidali Bukayo Saka, Gabriel a Leonardo Trossard další tři přesné zásahy hostí.

Po změně stran Saka svým druhým gólem v zápase ještě podtrhl dominanci a v 65. minutě Rice krásnou střelou z 25 metrů uzavřel skóre na 6:0. Hned poté, co skóroval, dal domácím fanouškům jasně najevo, že trefu do sítě svého bývalého klubu slavit nebude.

Ihned po gólu jej vystřídal trenér Mikel Arteta a při odchodu ze hřiště nakonec sklidil potlesk domácího publika. "Jsem s ním opravdu spokojený. Vím, že to pro něj byl emotivní den, protože West Ham velmi miluje. Ale musel se soustředit na svůj úkol," pochválil Riceho španělský manažer Arsenalu.

Klub z Emirates Stadium měl výraznou převahu v držení míče (71:29) i ve střelách na branku (12:1). "Skvělý výkon. Dominovali jsme od začátku do konce a kontrolovali celý zápas," řekl záložník Martin Ödegaard. West Ham prochází výsledkovou krizí, během níž nezaznamenal výhru už v pěti ligových zápasech v řadě.

Statistiky Rice proti West Hamu.
Statistiky Rice proti West Hamu.Opta by Stats Perform

"Hráli jsme s jedním z nejlepších týmů v lize a na začátku sezony jsme si od něj odvezli tři body. Vezmu si nějaký čas, podívám se na to a uvidím, jestli to dokážu napravit. Beru na sebe zodpovědnost za složení sestavy, ale hráči musí nést zodpovědnost za výkony," řekl trenér West Hamu David Moyes.

Vicemistr anglické nejvyšší soutěže zaznamenal čtvrtý ligový triumf v řadě a v tabulce je třetí s 52 body, stejně jako obhájce titulu Manchester City. Na vedoucí Liverpool ztrácejí Artetovi svěřenci dva body.

Přehled zápasu West Ham – Arsenal 0:6