Arsenal rozdrtil West Ham a opět zamíchal kartami na špici. United spasil McTominay

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal rozdrtil West Ham a opět zamíchal kartami na špici. United spasil McTominay

Bukayo Saka pomohl k drtivé výhře Arsenalu nad West Hamem dvěma góly.
Bukayo Saka pomohl k drtivé výhře Arsenalu nad West Hamem dvěma góly.AFP
Arsenal ve 24. kole Premier League rozcupoval West Ham na jeho hřišti 6:0. Ačkoliv šli Gunners v městském derby za vítězstvím od úvodu, skóre otevřeli až po půlhodině. Do přestávky pak udeřili ještě třikrát, přičemž hned dvě branky připravil centrem někdejší spoluhráč Tomáše Součka a Vladimíra Coufala Declan Rice. Ten se po návratu na hřiště navíc sám prosadil, a i díky jeho příspěvku se Kanonýři bodově dotáhli na druhý Manchester City, který má utkání k dobru. Za Manchester United se v pátém soutěžním duelu v řadě prosadil Rasmus Höjlund, tři body z duelu na Aston Ville však Rudým ďáblům zajistil až v závěru Scott McTominay.

West Ham – Arsenal 0:6

Gunners domácí jednoznačně přehrávali, jenže obrana Kladivářů několika šancím odolala. Vše se změnilo ve 32. minutě, kdy se na centr od rohového praporku vyšplhal William Saliba a hlavičku usměrnil pod břevno. Ještě veseleji bylo u hostů o chvíli později, když se Bukayo Saka dostal po dlouhém pasu od Leandra Trossarda do úniku.

Anglického reprezentanta ve vápně srazil Alphonse Areola a Arsenal kopal penaltu. Tu s přehledem proměnil sám faulovaný hráč střelou k opačné tyči, než skákal gólman. Natrénované standardní situace ukázali Gunners i při přímém kopu, který hlavou zakončoval Gabriel. Poslední zásah hostů v první půli přišel však až v nastavení z nohy Trossarda.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hosté nesundali nohu z plynu ani po přestávce. Po necelých dvou minutách mohl druhý zásah přidat belgický šikula, ale rychlou kombinaci zakončil nad břevno. Po hodině hry předvedl povedenější střelu Saka. Křídelník Arsenalu se uvolnil a dělovkou k tyči navýšil vedení.

Bývalý Kladivář Rice kromě dvou asistencí zaznamenal i gól, když se v 66. minutě opřel do míče za vápnem a překonal bezmocného Areolu. Za rozhodnutého stavu trenér Mikel Arteta protočil sestavou a nechal prostor hráčům, kteří nedostávají velkou minutáž. Kladiváři se ani v závěru nezmohli na čestný úspěch.

Aston Villa – Manchester United 1:2

Höjlund prokazoval dobrou formu od samého začátku. Jeho první rána přišla ve 13. minutě, avšak obránci do ní obětavě skočili. Po chvíli se už ale dánský střelec prosadil, když hlavičku Harryho Maguirea usměrnil těsně před Emilianem Martínezem mimo jeho dosah. Lvy inkasování nabudilo, nicméně projektil Johna McGinna pod břevno vytěsnil André Onana.

Proti brankáři Rudých ďáblů neuspěl pohotovou ranou ani Ollie Watkins krátce před půlhodinou hry. A cestu do sítě následně nenašel ani pokus Jacoba Ramseyho, tentokrát zakročil namísto Onany blokující stoper. Neuplynuly ani dvě minuty druhé půle a Marcus Rashford prošel celou soupeřovou obranou, ve finále jej ale Martínez zastínil skvělým zákrokem.

Domácí hráči se hnali za vyrovnáním, dlouho se jim však nedařilo najít cestu k překonání obrany a brankáře. Až v 67. minutě stál Douglas Luiz ve správný čas na správném místě a po několika odrazech vymetl z bezprostřední blízkosti pravou šibenici. Dlouho se schylovalo k dělbě bodů, avšak v 86. minutě střídající McTominay prudkou hlavičkou rozhodl.

Tabulka Premier League