S odvoláním neuspěl a odstoupil. Sportovního ředitele Tottenhamu dohnala turínská minulost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
S odvoláním neuspěl a odstoupil. Sportovního ředitele Tottenhamu dohnala turínská minulost
Bývalý sportovní ředitel Tottenhamu Fabio Paratici.
Bývalý sportovní ředitel Tottenhamu Fabio Paratici.Profimedia
U fotbalistů Tottenhamu skončil v roli sportovního ředitele Fabio Paratici (50). Bývalý funkcionář Juventusu rezignoval den poté, co tribunál Italského olympijského výboru zamítl jeho odvolání proti zákazu činnosti na 30 měsíců za falšování přestupového účetnictví. Tresty pro vedení Juventusu měly celosvětovou platnost.

Paratici, jenž přišel do Tottenhamu v roce 2021 po jedenácti letech v turínském velkoklubu, už na konci března do výsledku odvolání dočasně odstoupil z funkce. Poté, co byl jeho distanc ve čtvrtek potvrzen, na pozici rezignoval. "Fabio odstoupil s okamžitou platností," uvedl v pátek Tottenham.

Nejvyšší sportovní soud při Italském olympijském výboru částečně vyhověl odvolání Juventusu proti trestům, které klub dostal v lednu za falšování účetnictví v letech 2018 až 2020.

Někteří bývalí funkcionáři včetně někdejšího viceprezidenta a držitele Zlatého míče Pavla Nedvěda, jenž původně dostal osmiměsíční distanc, byli osvobozeni. Jiní včetně bývalého předsedy Andrey Agnelliho či právě Paraticiho nikoli. Tribunál také vrátil Juventusu 15 bodů v tabulce Serie A, jež mu byly původně odebrány, a o trestu má rozhodnout odvolací soud italského fotbalového svazu v novém procesu.

Paraticiho odchod je dalším problémem pro aktuálně pátý klub Premier League Tottenham, jenž bojuje o účast v příští sezoně Ligy mistrů. Spurs hledají nového trenéra poté, co před měsícem skončil Antonio Conte.