Toney dostal osmiměsíční distanc, klíčový hráč Brentfordu doplatil na sázení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Toney dostal osmiměsíční distanc, klíčový hráč Brentfordu doplatil na sázení
Ivan Toney dostal zákaz činnosti na osm měsíců.
Ivan Toney dostal zákaz činnosti na osm měsíců.Profimedia
Ivan Toney (27) dostal zákaz činnosti na osm měsíců a pokutu 50 000 liber (cca 1,4 miliony korun) za porušení pravidel FA o sázení. Fotbalová asociace tak potvrdila vysoký trest pro útočníka Brentfordu. Na hřiště by se mohl anglický reprezentant vrátit 17. ledna 2024.

Toney, kterého Fotbalová asociace v listopadu obvinila z 262 údajných porušení pravidel mezi únorem 2017 a lednem 2021, byl suspendován s "okamžitou platností".

Anglický reprezentant dostal zákaz činnosti do poloviny ledna a poté, co se přiznal k 232 porušením, mu byla uložena pokuta 50 000 liber.

"Ivan Toney byl s okamžitou platností suspendován ze všech fotbalových a s fotbalem souvisejících aktivit na dobu osmi měsíců, která trvá do 16. ledna 2024 včetně, pokutován částkou 50 000 liber a varován ohledně svého budoucího chování za porušení pravidel FA o sázení," uvádí se ve středečním prohlášení FA.

V Brentfordu působí Ivan Toney od roku 2020 a byl jedním z hrdinů jeho postupu do Premier League, když v Championship nastřílel 33 gólů. V letošní sezoně přidal v 35 vystoupeních 21 gólů a pět asistencí.