TOP zápas: Manchester City – Real Madrid v číslech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Man. City – Real v číslech. Guardiolova potupa a v čem je Haaland horší než Vlkanova?
Pep Guardiola na kolenou? Srazil jej na ně Carlo Ancelotti...
Pep Guardiola na kolenou? Srazil jej na ně Carlo Ancelotti...Profimedia
Anglický šampion má s madridským velkoklubem nevyřízené účty. A splatit by je mohl už dnes večer. Vždyť v Lize mistrů zatím v této sezoně ovládl všech pět domácích startů (s ohromujícím skóre 20:2). Čili pokud dosavadní pravidlo potvrdí, zaručí mu to postup. Co dalšího odhalila čísla aktérů večerní bitvy o finále Ligy mistrů?

Celková vzájemná bilance

Man. City – Real 9 3 3 3 13:14

Oba týmy se potkávají v semifinále soutěže už potřetí. A dosud pokaždé (v letech 2016 a 2023) uspěl Real. Jinak je ovšem bilance mezi těmito giganty vzácně vyrovnaná. V devíti duelech se každý z nich třikrát radoval z výhry, rozdíl ve skóre činí jen Benzemův gól z prodloužení loňské odvety bitvy o finále.

Dlouhodobá forma

Man. City

Jako jediný z 32 účastníků aktuální sezony soutěže v ní ještě neprohrál. Sice téměř polovinu z 11 utkání (pět), remizoval, ve všech případech to však byla vystoupení venku.

Real

Ve Španělsku už má po nadějích na titul, může se soustředit na jediný cíl. V tomto ročníku Ligy mistrů má nejvíc vítězství ze všech (osm), a to neodehrál největší počet duelů.

Útok

Man. City

S 27 trefami (průměr 2,46 na zápas) nejlepší v soutěži. S Haalandem vepředu se není čemu divit… Nor vede s 12 zásahy tabulku střelců a o prvenství v ní jej těžko něco připraví.

Real

Druhý nejlepší v pořadí ze stále aktivních hráčů Vinícius má totiž o pět branek méně. Real vyslal nejvyšší počet střel ze všech (181), ovšem také nejvíc jich skončilo mimo.

Obrana

Man. City

Nikdo v tomto ročníku LM nedostal méně gólů. V 11 zápasech inkasoval tým pouze pětkrát. Především však čelil jen 28 střelám na branku, což je téměř poloviční suma Realu (50).

Real

Z kvarteta semifinalistů má nejméně čistých kont, ovšem z pěti nul přišly dvě na ostrovech. Ve skupině proti Celtiku Glasgow a před měsícem v odvetě čtvrtfinále proti Chelsea.

Disciplína

Man. City

Překvapivě až devátý nejfaulovanější tým soutěže. A největší magnet obránců Haaland utrpěl nedovolený zákrok jen čtyřikrát! Například plzeňský Vlkanova jich nasbíral devět…

Real

Nejslušnější z týmů, které došly do elitní čtyřky. Faulů má dokonce jednou tolik méně (85/168) co AC Milán. A žlutých karet v 11 utkáních pouhých 13.

3 hráči ve formě

Man. City

Kevin de Bruyne

V prvním zápase semifinále vstřelil jediný gól City, díky němu má tým variabilitu v zakončení. Všechny tři své rány v zápase vyslal zpoza šestnáctky. A všemi se trefil mezi tři tyče.

Ilkay Gündogan

Kdykoliv nastoupil v květnu, děly se věci. Ve dvou ligových duelech nasázel čtyři góly, na San Bernabéu přihrál na jediný gól svého týmu. Kapitán jistě neřekl poslední slovo.

Erling Haaland 

Bayern ve čtvrtfinále pomohl odstranit výraznou měrou. Ze čtyř gólů dva dal a na další přihrál. V prvním soutěžním duelu kariéry proti Realu se nicméně neprosadil.

Real

Vinícius Júnior

Že na křídle pracuje hlavně pro Benzemu? Ano i ne. Se šesti gólovými pasy je nejlepším nahravačem soutěže, nicméně s 38 pokusy i jejím nejčastějším střelcem.

Eduardo Camavinga

Podle čísel nejlepší hráč prvního duelu. Nejenže přichystal trefu pro Viníciuse, měl také nejvíc doteků s míčem z týmu Realu (78) a k tomu přidal sedm získaných balonů.

Toni Kroos

Jdou přes něj všechny důležité akce týmu. Je nejčastěji přihrávajícím hráčem soutěže, v průměru v ní za zápas rozdá 91,3 pasů. Mimo to zahrál i nejvíc rohů ze všech. 

Z databanky Livesportu

Kdo má aktuálně z těchto superklubů vyšší hodnotu? Podle specializovaného webu transfermarkt.de je to Manchester City, jenž má s cenou svého kádru 1,05 miliardy eur (cca 24,8 miliard korun) vůbec nejdražší soupisku na světě. Madridský kolos je v tomto pořadí až sedmý (860,8 milionů eur).

Nejúspěšnějším střelcem vzájemných duelů je útočník Realu Karim Benzema. Francouz v osmi zápasech proti City zaznamenal šest branek a na další dvě přihrál. Vsítil i tu postupovou v odvetě loňského semifinále.

Oba trenéři se setkávají v semifinále Ligy mistrů potřetí. A pokaždé uspěl Ital Carlo Ancelotti. Vedle loňského klání ve stejných klubových barvách na sebe oba stratégové narazili také v roce 2014 a Real tehdy po domácím vítězství 1:0 potvrdil postup triumfem 4:0 na hřišti Bayernu Mnichov. Pep Guardiola tehdy označil debakl za nejhorší porážku své kariéry.

Více o zápasu Man. City – Real.