Toneymu brzy vyprší osmiměsíční trest. Nechci ho prodat, říká trenér Brentfordu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Toneymu brzy vyprší osmiměsíční trest. Nechci ho prodat, říká trenér Brentfordu

Frank se už nemůže dočkat návratu Toneyho.
Frank se už nemůže dočkat návratu Toneyho.Reuters
Trenér Brentfordu Thomas Frank (50) se už nemůže dočkat návratu Ivana Toneyho (27) poté, co byl potrestán osmiměsíčním zákazem činnosti kvůli sázení. Dánský kouč prohlásil, že svého nejlepšího útočníka v lednu prodat nechce.

Toney v minulé sezoně vstřelil za Brentford 20 ligových gólů, přičemž zaostal pouze za Erlingem Haalandem a Harrym Kanem. V květnu ale dostal zákaz činnosti poté, co se přiznal k 232 porušením pravidel Anglické fotbalové asociace o sázení. Útočník nesmí hrát za klub ani zemi až do 16. ledna 2024, nicméně v září mu bylo povoleno obnovit trénink.

Toney patří mezi nejlepší útočníky v Premier League.
Toney patří mezi nejlepší útočníky v Premier League.Livesport

Navzdory jeho absenci v průběhu celé sezony ho britská média spojovala s odchodem z klubu za velké peníze. "Je připraven odejít? Určitě je. Mít Ivana zpátky bude jako podepsat neuvěřitelně dobrého útočníka Premier League, který se už osvědčil. Těšíme se na něj," řekl Frank novinářům.

Zkušený kouč si je moc dobře vědom toho jaké kvality Toney má a o přestupu nechce ani slyšet. "Rád bych si ho nechal. Jako trenér bych chtěl mít své nejlepší hráče neustále u sebe. Z mého pohledu ho nechci prodat, protože si myslím, že je fantastický," dodal.

Brentford se bez svého talismanu trápí a v krizi způsobenou také zraněními klesl v tabulce až na 16. místo. Tým navíc přišel o nejlepšího střelce této sezony Bryana Mbeuma, který kvůli zranění kotníku musel na operaci.

"V minulé sezoně byli v Premier League tři hráči, kteří nastříleli 20 a více gólů, on byl jedním z nich. Těším se, že ho uvidím každý den a také, že ho konečně využiji. Ivan je hráčem Brentfordu. Žádné nabídky, chci si ho nechat," prohlásil jednoznačně Frank.