Tottenham do nové sezony povede Postecoglou, první australský trenér v Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tottenham do nové sezony povede Postecoglou, první australský trenér v Premier League
Fotbalisty Tottenhamu po nepovedené sezoně převzal trenér Postecoglou.
Fotbalisty Tottenhamu po nepovedené sezoně převzal trenér Postecoglou.Reuters
Novým trenérem fotbalistů Tottenhamu se stal Ange Postecoglou (57). Australský kouč, který naposledy vedl Celtic Glasgow, s londýnským klubem podle jeho webu podepsal čtyřletou smlouvu. Spurs v minulé sezoně anglické ligy skončili na osmém místě a nepostoupili do evropských pohárů.

Na lavičce Tottenhamu se po odchodu Argentince Mauricia Pochettina v roce 2019 postupně vystřídali José Mourinho, další Portugalec Nuno Espírito Santo a Antonio Conte. Italský kouč byl propuštěn v březnu.

Sezonu měl dotrénovat Conteho asistent Cristian Stellini, který ale dostal vyhazov po dubnovém ligovém debaklu 1:6 v Newcastlu. Poté se stal dočasným koučem další asistent Ryan Mason. "Kohouti" čekají na trofej už 15 let od vítězství v anglickém Ligovém poháru.

Postecoglou během dvou let ve Skotsku získal pět trofejí. Bývalý kouč australské reprezentace se Celticem dvakrát triumfoval v lize, dvakrát v Ligovém poháru a jednou ve Skotském poháru. Stane se vůbec prvním australským manažerem mezi anglickou ligovou elitou.

"Ange přináší pozitivní mentalitu a rychlý, útočný styl hry. Má velké zkušenosti s rozvojem hráčů a chápe důležitost spojení z akademie – vše, co je pro náš klub důležité. Jsme nadšeni, že se k nám Ange připojil v momentě, kdy se připravujeme na nadcházející sezonu," řekl předseda Tottenhamu Daniel Levy.