Vicario předvedl skvělé zákroky. Je vyzrálý, chválí Postecoglou brankáře a ocenil i Richarlisona

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vicario předvedl skvělé zákroky. Je vyzrálý, chválí Postecoglou brankáře a ocenil i Richarlisona

Vicario na svého trenéra udělal dojem.
Vicario na svého trenéra udělal dojem.Reuters
Guglielmo Vicario (27) není zdaleka nejslavnějším brankářem v Premier League, nicméně v Tottenhamu prožívá vynikající první sezonu. V sobotu se výrazně podílel na výhře svého týmu 2:1 nad Evertonem a slova chvály si vysloužil i od trenéra Angeho Postecogloua (58).

Italský brankář si v prvním poločase zahřál rukavice jen třemi rutinními zákroky proti nepříliš nebezpečným zakončením Evertonu. Jeho kolegům z útoku se navíc podařilo dvakrát skórovat. Po střelách Richarlisona a Son Heung-Mina vedl domácí tým po prvním dějství 2:0.

Vicario však musel ve druhém poločase předvést svou nejlepší formu, zejména když v 82. minutě efektně zmařil Danjumovu příležitost chvíli poté, co Gomes snížil na rozdíl jediné branky. I v dalších momentech byl oporou a zajistil týmu Spurs cenné tři body.

"Byl silný prakticky od prvního zápasu. V některých zápasech jsme ho moc nepotřebovali, ale teď ano. Zákroky, které předvedl, ale také způsob, jakým řešil rohy, byly velké. Je to skvělý brankář a ve spoustě zápasů se musí vypořádat s jinou čtveřicí svých obránců. Má v sobě vyzrálost, která týmu v těchto chvílích pomáhá," řekl manažer Tottenhamu.

Postecoglou také řekl, že ho návrat Richarlisona nepřekvapil, protože jeho zásah byl čtvrtý v posledních třech zápasech. V předchozích 39 vystoupeních přitom skóroval pouze dvakrát.

"Je zřejmé, že kvůli operaci třísel vynechal trochu fotbalu, ale každým zápasem je silnější. Nedá se říct, že by se předtím trápil, jen nebyl stoprocentní a pořád bojoval. Teď se prostě cítí o něco svobodnější po psychické i fyzické stránce. Jeho celková hra byla opravdu dobrá, ale vím, že toho má ještě hodně před sebou," tvrdí Postecoglou.

Podle londýnského trenéra se nejednalo o žádný vážný problém, kvůli kterému musel bývalý útočník Evertonu ve druhém poločase odstoupit. Brazilce prý pouze bolela záda. Zapůsobil na něj také vzájemný respekt, který Richarlison projevil třem tisícům příznivců Evertonu. Při odchodu ze hřiště jim zatleskal a oni, navždy vděční za jeho góly, které je v roce 2022 udržely v Premier League, udělali totéž.

"Takové věci se ve fotbale stávají. Nemyslím si, že by někdo zpochybňoval jeho služby Evertonu, a myslím, že fanoušci to oceňují," uvedl Postecoglou.

Přehled zápasu Tottenham - Everton 2:1