Záchranářská přestřelka vyústila v remízu, Maddison zklamal Lišky zahozenou penaltou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Záchranářská přestřelka vyústila v remízu, Maddison zklamal Lišky zahozenou penaltou

Jamie Vardy dal Evertonu gól na 2:1.
Jamie Vardy dal Evertonu gól na 2:1.AFP
Leicester remizoval v souboji 34. kola Premier League doma s Evertonem 2:2. Lišky sice rychle prohrávaly, vývoj duelu však záhy otočily a ještě do pauzy mohly skórovat potřetí. Nařízenou penaltu však neproměnil James Maddison, čehož mohl následně litovat, neboť po změně stran určil konečný stav hostující Alex Iwobi. I přes zisk bodu však Leicester alespoň na čas díky lepšímu skóre opustil sestupové příčky, na kterých naopak zůstávájí Karamelky.

Leicester –⁠ Everton 2:2

První velkou příležitost utkání si už v osmé minutě vytvořil Iwobi, jehož střelu pod břevno ale famózně vyrazil Daniel Iversen. Everton se však přece jen dočkal úvodní branky zápasu, když v 15. minutě fauloval v pokutovém území Dominica Calverta-Lewina Belgičan Timothy Castagne. Útočník Toffees si následně postavil míč na penaltový puntík a nekompromisně doprostřed brány skóroval.

Trvalo to pouhých sedm minut, než Lišky přišly s odpovědí. O tu se postaral sváteční střelec Caglar Söyüncü, jenž v pokutovém území střelou z voleje propálil bezmocného Jordana Pickforda. Gólový festival pokračoval i po půlhodině hry, kdy chybnou rozehrávku Iwobiho potrestal z následného brejku Jamie Vardy, který obešel Pickforda a levačkou zakončil do odkryté brány.

Statistiky zápasu Leicester –⁠ Everton
Statistiky zápasu Leicester –⁠ EvertonOpta by Stats Perform

Obě mužstva se vracela ze šaten po strhujícím závěru první půle, kdy nejprve neproměnil z bezprostřední blízkosti nemožné Calvert-Lewin, jehož vychytal dalším skvostným zákrokem Iversen. Předvedl se však na druhé straně i Pickford, jenž zneškodnil penaltu Maddisona.

V 54. minutě už bylo vyrovnáno, když Iwobi umístil křižnou střelu k levé tyči. Po inkasované brance byli až do konce klání aktivnější domácí, poslední slovo měl ale opět Iversen, který vyrazil dalekonosný pokus Cheicka Doucourého.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport