Desítky tisíc zájemců. Benzemova prezentace v klubu Al-Ittihad vyvolala šílenství

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Desítky tisíc zájemců. Benzemova prezentace v klubu Al-Ittihad vyvolala šílenství
Benzema se těší na nové fanoušky.
Benzema se těší na nové fanoušky.Profimedia
Saúdskoarabský mistr Al-Ittihad vyprodal všech 62 tisíc vstupenek na prezentaci Karima Benzemy (35) na stadionu King Abdullah Sports City v Džiddě jen pár hodin poté, co byl ve středu oznámen jeho příchod.

Francouzský útočník a držitel Zlatého míče podepsal podle místních médií v úterý s Al-Ittihadem smlouvu na tři sezony v celkové hodnotě 165 milionů dolarů. Vstupenky na čtvrteční představení bývalého kapitána Realu Madrid v aréně pro 62 000 diváků, které místní nazývají "zářivý klenot", byly v prodeji už od devíti rijálů (53 korun).

Ve středu večer Benzemu po příjezdu do města přivítalo velké množství příznivců ve žlutočerném oblečení, což předznamenalo skvělou atmosféru při jeho představení přímo na stadionu. "Jsem hladový, chci hrát a ukázat, co na hřišti ještě umím, a hlavně dostat klub tam, kde má být, tedy přímo na vrchol," řekl na krátké tiskové konferenci.

Kromě toho, že si Benzema v Al-Ittihadu vydělá pětkrát více než v Realu Madrid, přibližně 100 milionů eur čistého, odchází do Saúdské Arábie také z náboženských důvodů. "Jsem muslim a je to muslimská země. Vždycky jsem tu chtěl žít. Fanoušci a lidé v Saúdské Arábii jsou velmi vřelí," svěřil se francouzský útočník.

Benzema se stal první posilou Al-Ittihadu od nedávného zisku ligového titulu a brzy by se k němu měl připojit i jeho krajan N'Golo Kanté z Chelsea. Saúdské kluby se v nadcházejících měsících zaměří na další velká jména. Místní média spojují s přestupy do pouštního království jména jako Sergio Busquets, Ángel Di María, Jordi Alba a Sergio Ramos.

Zdroj blízký argentinskému kapitánovi Lionelu Messimu agentuře Reuters minulý měsíc řekl, že dostal oficiální nabídku, aby se připojil k Al-Hilalu, ale vítěz mistrovství světa se místo toho rozhodl posílit Inter Miami z americké MLS.