Jeho odchod nás všechny zaskočil, ale odchází jako legenda, řekl Ancelotti na adresu Benzemy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jeho odchod nás všechny zaskočil, ale odchází jako legenda, řekl Ancelotti na adresu Benzemy
Ancelotti Benzemův odchod z Realu nečekal.
Ancelotti Benzemův odchod z Realu nečekal.
Profimedia
Trenér fotbalistů Realu Madrid Carlo Ancelotti (63) přiznal, že rozhodnutí útočníka Karima Benzemy (35) odejít z klubu ho zaskočilo. Přidal však, že úřadujícího držitele Zlatého míče chápe. Informovala o tom agentura Reuters.

Real oznámil odchod svého kapitána v neděli před závěrečným zápasem sezony s Bilbaem, ve kterém francouzský útočník přispěl gólem k remíze 1:1. Benzema strávil v Realu 14 let.

"Jeho odchod nás všechny zaskočil. Bylo to rozhodnutí na poslední chvíli, ale chápu ho," řekl po zápase Ancelotti. "Loučím se s ním s vědomím, že jsem vedl jednoho z nejlepších hráčů a útočníků na světě," dodal.

Podle zkušeného kouče si Benzema za všechno, co pro Real udělal, právo na rozhodnutí odejít zasloužil. S klubem mimo jiné získal čtyři tituly a pětkrát vyhrál Ligu mistrů.

"Jeho odchod nás netěší, ale je to část proměny klubu, která bude pokračovat i v příští sezoně," uvedl Ancelotti. "Za roky v klubu mu musíme poděkovat. Odchází jako legenda a nezapomenutelná postava, která bude navždy v paměti klubu," dodal.

Karim Benzema se v Realu stal legendou.
Livesport

Benzema do Realu přišel v roce 2009 z Lyonu, se kterým získal čtyři tituly. Za madridský celek odehrál 647 zápasů a dal 353 gólů. Víc branek za "Bílý balet" nastřílel jen Cristiano Ronaldo (450).

Portugalský útočník momentálně působí v Saúdské Arábii a právě tam by měl Benzema zamířit. Podle médií už se s mistrovským Al-Ittihadem dohodl na dvouleté smlouvě s ročním příjmem 100 milionů eur (asi 2,4 miliardy korun).

Do saúdskoarabské nejvyšší soutěže má navíc údajně namířeno i argentinský mistr světa Lionel Messi.