Boloňa si smlsla na utrápené Veroně a je čtvrtá, Fabbian se blýskl gólem a asistencí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boloňa si smlsla na utrápené Veroně a je čtvrtá, Fabbian se blýskl gólem a asistencí

Boloňa se po pátém vítězství za sebou se posunuli na čtvrté místo v tabulce.
Boloňa se po pátém vítězství za sebou se posunuli na čtvrté místo v tabulce.AFP
Boloňa porazila v předehrávce 26. kola italské Serie A Veronu 2:0 a v tabulce se posunula na čtvrté místo zajišťující Ligu mistrů. Rozhodující gól vstřelili Chrti ve 27. minutě, kdy se ve zmatku v pokutovém území nejlépe zorientoval Giovanni Fabbian a bezpečně uklidil balon za záda hostujícího gólmana. Mladý záložník ještě stihl po změně stran asistovat u pojistky Rema Freulera. Domácí si tak připsali už páté ligové vítězství v řadě, naopak Hellas zůstal v sestupových vodách.

Boloňa – Verona 2:0

Domácí dávali ofenzivní choutky najevo od samého začátku. Hlavní útočné hvězdy Ricarda Orsoliniho a Joshuu Zirkzeeho však obrana hostů skvěle dostupovala. Slovo si tak musel vzít méně ostřílený šutér Fabbian. Defenzivní záložník po sérii několika smolných odrazů pohotově zakončil míč do sítě Lorenza Montipa.

Zvýšení skóre se červenomodří nedočkali snad jen kvůli smůle. Ve 36. minutě se Orsolini ocitl sám před prázdnou bránou, nabídnutou šancí však trestuhodně pohrdl. Finální fáze byla proti bezzubé Veroně problém i ve druhém dějství. Své stoprocentní šance zahodil jak Sam Beukema, tak i jindy přesný Zirkzee.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Zvýšení náskoku se nakonec Bologna přece jen dočkala. Freuler se výtečně zorientoval v pokutovém území a po centru Fabbiana tvrdou ranou zakončil za záda hostujícího brankáře. Aspoň gól útěchy mohl v závěru vstřelit střídající Thomas Henry. Ojedinělou šanci žlutomodrých však zlikvidoval Lukasz Skorupski.

Tabulka Serie A