Fotbalový víkend ONLINE: Aspas se zapsal do dějin La Ligy. Hradec vyjádřil důvěru Kotalovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fotbalový víkend ONLINE: Aspas se zapsal do dějin La Ligy. Hradec vyjádřil důvěru Kotalovi

Aktualizováno
Fotbalový víkend ONLINE.
Fotbalový víkend ONLINE.Profimedia / Livesport
Je tu víkend a všechna pozornost, která byla v týdnu věnována evropským pohárům, se opět přesouvá na ligové trávníky. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob věhlasných stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

Pondělí 26. února

09:48 – Real Madrid v neděli vyhrál v utkání LaLigy nad Sevillou, jediná branka utkání přitom padla až v závěrečných pasážích zápasu. Aktuální lídr španělské nejvyšší soutěže tak vybojoval celkem 17 bodů díky gólům, které vstřelil v posledních 15 minutách. Lépe je na tom v rámci této sezóny už jenom Barcelona, ta zaznamenala 24 bodů zásluhou přesných zásahů od 75. minuty a později.

09:25 – Liberec v sobotním derby s Jabloncem přišel o brankáře Huga Jana Bačkovského, který musel zhruba 15 minut před koncem vystřídat kvůli otřesu mozku. Následně přitom celek ze severu Čech informoval fanoušky, že se v nemocnici neprokázalo vážnější zranění. Při pondělním ránu pak Slovan zveřejnil zprávu na sociální síti X, že byl 24letý gólman již propuštěný z péče lékařů.

08:56 – O osudu nedělního utkání mezi Realem Madrid a Sevillou rozhodla ve prospěch domácího celku jediná branka. Do duelu s Bílým baletem nastoupil také hostující kapitán Sergio Ramos, který tak proti svému bývalému klubu, v němž působil mezi lety 2005 až 2021, ve čtvrtém soutěžním zápase poprvé prohrál.

08:42 – Pavel Bucha si v neděli večer středoevropského času připsal debut v severoamerické MLS. Cincinnati, jehož dres hráč v současné chvíli obléká, nakonec s Torontem remizovalo. Pětadvacetiletý bývalý záložník Plzně se v tomto klání objevil v základní sestavě na místech ve středu pole a odehrál skoro celý zápas, střídán byl až v nastavení druhého poločasu.

Neděle 25. února

23:42 – Liverpool vyhrál Anglický ligový pohár podesáté v historii, což se žádnému jinému klubu nepodařilo. Dvakrát to dokázal pod Jürgenem Kloppem – víckrát, třikrát, ovládl EFL Cup s Reds pouze trenér Bob Paisley.

23:20 – Výhru Realu Madrid nad Sevillou 1:0 zařídil po šesti minutách na hřišti střídající Luka Modrič. Chorvatský záložník se ve věku 38 let a 169 dnů stal druhým nejstarším hráčem La Ligy od sezony 2003/04, který skóroval zpoza vápna.

21:19 – Václav Kotal zůstává trenérem Hradce Králové. Vedení východočeského klubu mu v prohlášení vyjádřilo důvěru a ohradilo se vůči spekulacím některých médií, že by zkušený kouč mohl být v blízké době odvolán. Votroci ve všech třech dosavadních zápasech jarní části ligové sezony remizovali, zvítězili v jediném z posledních devíti kol a v tabulce jsou po 22. kole dvanáctí.

21:19 – Na lavičce Sassuola skončil po necelých třech letech trenér Alessio Dionisi. Vedení klubu oznámilo jeho odvolání po sobotní porážce 2:3 s Empoli, po níž je tým jen o skóre nad sestupovým pásmem. Mužstvo, které v posledních 13 soutěžních zápasech vybojovalo pouze jedno vítězství a dvě remízy, dočasně převzal trenér mládeže Emiliano Bigica.

21:00 – Útočník druholigového francouzského Bordeaux Alberth Elis utrpěl v sobotním utkání s Guingamp po pouhých 34 vteřinách poranění hlavy. Nejprve byl několik minut ošetřován na hrací ploše a následně byl transportován do nemocnice. Po cestě musel být uveden do umělého spánku. V noci měl podstoupit úspěšnou operaci, stav a následky zranění 28letého Hondurasana však není podle klubu možné předvídat.

20:50 – Christian Kouamé byl v neděli propuštěn do domácího ošetřování. Útočník Fiorentiny byl v uplynulých dnech hospitalizován, z nedávného afrického šampionátu si přivezl malárii.

20:41 – Michael Rabušic se stal po sobotním utkání mezi Libercem a Jabloncem, které skončilo remízou 3:3, nejlepším střelcem Podještědských derby. Tabulce kanonýrů vzájemných zápasů vládne s pěti zásahy.

20:25 – Pavel Bucha si v neděli večer připíše debut v severoamerické MLS. Jeho Cincinnati hraje od 20:30 s Torontem a 25letý bývalý záložník Plzně je při této příležitosti v základní sestavě.

20:17 – Inter Milán se v neděli představil v Lecce, kde skóre otevřel hostující Lautaro Martínez. Pro Argentince se jednalo o jubilejní stou trefu za milánský klub v italské nejvyšší soutěži. Na dosažení milníku potřeboval 196 utkání. Při výhře 4:0 se ve druhé půli prosadil ještě jednou.

20:04 – Ligu vedoucí Sparta uspěla poprvé od prosince 2020 v Uherském Hradišti, kde porazila Slovácko 3:1. Druhá Slavia dokázala doma přehrát Pardubice díky rekordně rychlému hattricku Mojmíra Chytila. Z posledního místa se v neděli posunuly České Budějovice, které porazily Sigmu Olomouc 2:1.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport

19:46 – Alessio Dionisi byl oficiálně propuštěn z funkce trenéra Sassuola. Italský klub od začátku prosince vyhrál jen jednou, v tabulce se propadl na sestupovou 18. příčku.

19:34 – Paris Saint-Germain odvracelo druhou ligovou porážku v řadě, když v neděli nastoupilo proti Rennes. To se na půdě Pařížanů dostalo v první půli do vedení, dělbu bodů nakonec až v nastaveném čase z penalty zařídil Goncalo Ramos.

19:25 – Jeden z důvodů, proč Galatasaray nestačil na pražskou Spartu? Angelo Preciado. Krajní obránce ve vzájemném dvojzápase istanbulský velkoklub zaujal, a ten by se ho tak mohl pokusit získat. Turecký web Fanatik informoval, že 26letého Ekvádorce a jeho agenta po duelu v Praze kontaktovali zástupci Galatasaraye a zjišťovali, zda by měl v létě zájem o přestup. Hráč měl reagovat pozitivně, avšak pouze za předpokladu, že s jeho transferem bude souhlasit Sparta.

19:10 – Chelsea se utkala ve finále EFL Cupu se zraněními sužovaným Liverpoolem. Utkání dospělo až do prodloužení, v němž týmu ze severozápadu Anglie zajistil výhru jediným gólem Virgil van Dijk. Londýnský klub se stal prvním anglickým celkem s nelichotivou bilancí šesti porážek ve finálových zápasech domácích pohárů v řadě.

18:08 – "Pro hráče i celý klub je důležité, že jsme se odlepili z posledního místa. Už se na něj nikdy nechceme vrátit," uvedl šťastný Jiří Kladrubský po výhře Dynama nad Olomoucí.

17:55 – Náskok PSG v čele Ligue 1 se může po 23. kole snížit na 10 bodů. Obhájce titulu z Paříže prohrává o poločase 0:1 s šestým týmem tabulky Rennes. Jedinou branku vstřelil ve 33. minutě Amine Gouiri.

17:42 – Jakub Jankto možná načas vypadne ze sestavy Cagliari, v zápase s Neapolí musel po hodině hry střídat kvůli blíže nespecifikovaným problémům s kolenem

17:31 – Nico Williams se stal ve věku 21 let a 228 dnů druhým nejmladším hráčem La Ligy, který viděl červenou kartu. Mladý Španěl v zápase s Betisem obdržel ve 40. minutě žlutou kartu za faul, následně dostal ve stejné minutě druhou žlutou kartu za ironické zatleskání hlavnímu rozhodčímu.

16:52 – Střídající Mojmír Chytil vstřelil v domácím zápase s Pardubicemi nejrychlejší hattrick v historii české ligy. Útočník Slávie vsítil tři branky během osmi minut, a vyrovnal tak rekord, který od sezony 1993/1994 drží Horst Siegl. 

16:42 – Situace v Sheffieldu United aktuálně není nejlepší. Krom posledního místa v tabulce se dnes v zápase s Wolves odehrála potyčka mezi Jackem Robinsonem a Vinim Souzou. Obránce Robinson údajně kritizoval svého brazilského spoluhráče, celou situaci musel uklidňovat kapitán Ahmedhodžić.

16:20 – Juventus udolal Frosinone a duel nedohrál Weston McKennie. Americký záložník má vykloubené rameno a čeká ho vyšetření, které rozhodne o tom, zda fotbalista nebude muset na operaci.

16:02 – Barcelona si včera poradila s Getafe 4:0 a její třetí trefu si na své konto připsal Frenkie de Jong. Nizozemský záložník se zapsal do análů katalánského klubu, jednalo se o soutěžní gól Barcelony s číslem 11 000.

15:54 – Atlético Madrid ztratilo body na půdě Almeríe (2:2) a do listiny střelců se zapsal i Ángel Correa. Argentinec je zárukou bodového zisku, španělský klub neprohrál v 53. po sobě jdoucím zápase, v němž Correa dal gól.

15:05 – Iago Aspas poslal Celtu Vigo proti Cádizu do vedení 1:0 svým 150. gólem v dresu Celestes. Navíc se stal prvním hráčem, který se v každé z posledních devíti sezon španělské nejvyšší soutěže přímo podílel minimálně na 10 gólech. V aktuálním ročníku pět branek dal a na pět přihrál.

14:26 – Arsenal dosáhl vítězstvím 4:1 nad Newcastlem na rekord Premier League. Stal se prvním klubem historie anglické nejvyšší soutěže, který vstřelil minimálně dvě branky v sedmi po sobě jdoucích poločasech.

13:50 – Cyril Ngonge přijde o další zápas, útočník Neapole stále laboruje se svalovým zraněním a nenastoupí v neděli odpoledne proti Cagliari.

13:33 – Feyenoord odpoledne nastoupí na půdě Almere a na lavičce bude chybět Arne Slot. Trenér nizozemského klubu zůstal doma, důvodem je viróza.

13:11 – V nominaci Neapole na dnešní zápas s Cagliari je i Victor Osimhen, útočník italského klubu stihl doléčit chřipku.

12:41 – Getafe spoléhá na Masona Greenwooda, jenž by si mohl působení ve Španělsku prodloužit. "Cítí se tady velmi dobře a rád by zůstal ještě rok," řekl prezident madridského klubu Ángel Torres na adresu 22letého křídelníka, jenž hostuje z Manchesteru United, kde má smlouvu do roku 2025.

12:37 – FC Porto ve večerním zápase na půdě Gil Vicente bude k dispozici Wendell. Brazilský obránce je fit po problémech s lýtkovým svalem.

11:56 – NEC Nijmegen včera porazil Spartu Rotterdam (2:0), kaňkou na vítězství je však zranění Dirka Propera. Střelec rozhodující branky odstoupil zhruba čtvrthodiny před koncem se svalovým zraněním.

11:29 – Nuno Mendes nechybí v nominaci Paris Saint-Germain pro dnešní zápas se Stade Rennes. Portugalský obránce je konečně plně k dispozici po svalovém zranění, kvůli němuž v sezoně ještě nenastoupil.

11:14 – Athletic Club odpoledne vyběhne na půdě Realu Betis, kde Óscar de Marcos může nastoupit do jubilejního 400. utkání La Ligy. Čtyřiatřicetiletý obránce nastupuje za "Lvy" od roku 2009, kdy přišel z Deportiva Alavés.

10:55 – Abdallah Aberkane se stal další novou akvizicí Vyškova. Třiadvacetiletý obránce, jenž prošel akademií Ajaxu a následně Spartou nebo Excelsiorem Rotterdam, byl po prosincovém konci v Dordrechtu bez angažmá.

10:18 – Stefan Lainer se po úspěšné léčbě rakoviny lymfatických uzlin vrátil do základní sestavy Borussie Mönchengladbach a brzy by se měl dočkat odměny. Hříbata s 31letým obráncem začala jednat o prodloužení končící smlouvy.

09:57 – Češky prohrály v sobotu v přípravném utkání s Jižní Koreou, a nenapravily tak pár dnů starou porážku s Portugalskem. Karel Rada, trenér ženské reprezentace, každopádně bral oba zápasy jako velmi dobrou přípravu. "První zápas jsme hráli proti účastnicím loňské áčkové Ligy národů a teď jsme si zahráli proti týmu, který byl na světovém šampionátu. Ukázalo, že Korejky mají svou vysokou úroveň a kvalitu," hodnotil. "Byla to pro nás obrovská škola, protože v nadcházející kvalifikaci nás budou čekat podobně silné nebo ještě silnější soupeřky. Korejky byly velmi běhavé, aktivní, organizované a dobře napadaly naši rozehrávku,” dodal.

09:51 – Arsenal v sobotu večer před vlastními fanoušky bez větších problémů porazil Newcastle, o jeden gól se přitom postaral Bukayo Saka. Dvaadvacetiletý křídelník se prosadil v pátém ligovém utkání po sobě, čehož v dresu severolondýnského klubu dosáhl anglický hráč naposledy v roce 1994. Ian Wright tehdy zaznamenal sedmizápasovou gólovou sérii.

09:37 – Alessio Dionisi by podle italských médií měl být přeci jen odvolán z pozice trenéra Sassuola, s nímž se po včerejší porážce 2:3 s Empoli propadl do sestupového pásma Serie A. Mezi kandidáty na nástupce 43letého kouče jsou Fabio Grosso, Davide Ballardini a Leonardo Semplici.

08:59 – Konec kariéry oznámil André Hahn, který byl po letním konci v Augsburgu volným hráčem. Třiatřicetiletý ofenzivní univerzál, jenž prošel také Borussií Mönchengladbach a Hamburkem, nehrál od října 2022, kdy začal mít potíže s kolenní chrupavkou.

08:56 – Brest porazil ve francouzské nejvyšší soutěži Štrasburk o tři branky. Bretaňský klub si tak pojistil druhé místo, zároveň svěřenci trenéra Érica Roye neprohráli podvanácté v řadě a vyrovnali klubový rekord z roku 1990.

Sobota 24. února

23:20 – Loris Karius prožil trpký návrat mezi tři tyče. Německý brankář Newcastlu, jenž v Premier League chytal poprvé od roku 2018, lovil na Arsenalu balon ze sítě čtyřikrát a musel skousnout porážku 1:4. Kanonýři se díky ní udrželu dva body za lídrem tabulky Liverpoolem.  

22:23 – Pavel Šulc se díky dvěma gólům v zápase se Zlínem vyhoupl do čela tabulky ligových kanonýrů, na kontě má už 11 přesných zásahů. Dříve přitom šance ve velkém zahazoval. "Na tréninku se tomu věnuju, chodím zakončovat a soustředím se při střelbě na každý kop, abych dal ze všeho gól. Asi se mi to nějakým způsobem vrací i na hřišti," uvedl po vítězství 3:0.

Šulcovy statistiky proti Zlínu.
Šulcovy statistiky proti Zlínu.Opta by Stats Perform

21:51 – Luuk de Jong přspěl k drtivému vítězství PSV ve Zwolle 7:1 hattrickem, na který dosáhl v dresu celku z Eindhovenu v lize už poosmé. Víckrát, devětkrát, zaznamenali tři branky v jednom zápase Eredivisie v tomto století pouze Dirk Kuijt a Klaas Jan Huntelaar.

21:02 – České reprezentantky podlehly v přátelském utkání v Portugalsku výběru Jižní Koreje 1:2. O výstavní branku českého týmu se postarala obránkyně pražské Sparty Eva Bartoňová.

20:54 – Harry Kane dal v aktuálním ročníku už 17 ligových branek na domácím stadionu Bayernu Mnichov. Vyrovnal tím svůj dosavadní osobní rekord, který stanovil v sezoně 2016/17 v dresu Tottenhamu.

20:42 – Manchester City udolal nejtěsnějším možným rozdílem Bournemouth, a vyhrál tak už 14. venkovní zápas v letošní sezoně napříč soutěžemi. Tím překonal svůj výkon z loňského ročníku, kdy vyhrál treble. Tehdy zvítězil na půdě soupeřů jen 13krát.

20:31 – Bayern Mnichov nakonec urval tři body v utkání s Lipskem. Už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně, dvougólový hrdina Bavorů Harry Kane se ovšem nevzdal a v nastaveném čase převážil osud zápasu na stranu domácích.

20:23 – Daniel Maldini se rozehrává do solidní formy. Syn legendárního italského obránce Paola Maldiniho přispěl v minulém kole Serie A asistencí k senzačnímu vítězství Monzy nad AC (4:2), z něhož v celku z Lombardie hostuje, tentokrát vítězným gólem rozhodl o výhře proti Salernitaně (2:0). Byla to jeho první trefa v aktuální sezoně italské nejvyšší soutěže.

20:10 – Za Newcastle proti Arsenalu nemůže nastoupit stále zraněný Nick Pope a nově ani nemocný Martin Dúbravka. Prostor mezi třemi tyčemi tak v soutěžním zápase téměř po roce dostal Loris Karius. Německý gólman byl v bráně naposledy 26. února 2023, kdy jeho tým prohrál 0:2 s Manchesterem United v EFL Cupu.

19:58 – Pátou remízu dne ve FORTUNA:LIZE nepřipustila Plzeň, která si na domácím stadionu poradila 3:0 se 14. týmem soutěže Zlínem. Dvěma góly se předvedl Pavel Šulc, jenž se díky nim posunul do čela tabulky střelců. Viktoria si upevnila třetí místo a na čtvrté Slovácko má náskok 10 bodů.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport

19:44 – Chris Richards je 12. Američanem, který se dokázal prosadit v jedné z pěti předních evropských lig. V sobotu otevřel skóre při výhře Crystal Palace nad Burnley 3:0.

19:16 – František Straka v sobotu odkoučoval ve slovenské lize první zápas na lavičce předposledních Michalovcí. Navzdory předpokladům z něj získal sedmý bod sezony, když svůj nový tým dokázal dovést k remíze 1:1 s druhou Žilinou.

19:07 Ilkay Gündogan se stal prvním hráčem působícím v jednom z týmů z pěti nejlepších evropských lig, který v aktuální sezoně vytvořil 100 šancí. Naposledy Barceloně pomohl v sobotu k výhře 4:0 nad Getafe.

18:15 – Luka Modrič začínal s velkým fotbalem v Dinamu Záhřeb a v tomto klubu by kariéru mohl i uzavřít, údajně už dostal nabídku. Zkušený záložník po letošní sezoně s velkou pravděpodobností opustí Real Madrid, kde mu končí smlouva.

17:21 – Fabio Cannavaro údajně má na stole nabídku z Korejské republiky a může se stát novým trenérem národního týmu této asijské země. Reprezentace neuspěla na kontinentálním šampionátu, kvůli výkonům a na základě kritiky byl odvolán Jürgen Klinsmann.

16:11 – Jenom několik minut dnes strávil na trávníku Dominik Pleštil, záložník Jablonce se v úvodu derby proti Liberci zranil a musel střídat.

16:10 – Teplice hostí Karvinou a oba týmy v průběhu první půle přišly o jednoho hráče. Na domácí straně nuceně střídal Abdallah Gning, v hostujícím dresu musel předčasně z trávníku Lukáš Budínský.

16:08 – Baník Ostrava vedl nad Bohemians, v první půli ale zaznamenal i jednu ztrátu. Vinou zranění střídal Ewerton, ofenzivně laděný Brazilec trávník opustil po půlhodině hry.

15:41 – Antonio Rüdiger je fit po zranění stehenního svalu. Německý obránce trénuje a do utkání se Sevillou nastoupí v základní sestavě, potvrdil do trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti.

15:28 – Brankář Interu Milán Yann Sommer s definitivní platností přijde o utkání italské ligy proti Lecce, švýcarský brankář nestihl doléčit chřipku a mezi tyče se místo něho postaví Emil Audero.

15:21 – Nicolo Zaniolo hostuje z Galatasaraye v Aston Ville a po sezoně se vrátí do Turecka. Italský záložník se v Anglii neprosadil a není spokojen, birminghamský klub vedle toho nemá v úmyslu usilovat o přestup.

14:57 – Real Sociedad nestačil na Villarreal a navíc přišel o jednoho hráče. Zápas nedohrál Arsen Zacharjan, záložník má zraněnou nohu.

14:13 – Nejlepším hráčem tohoto týdne v Evropské lize byl zvolen Benjamin Bourigeaud. Záložník Rennes se hattrickem podepsal pod výhru 3:2 nad AC Milán, na postup to ale nestačilo.

13:22 – Vedení Frankfurtu musí zaplatit pokutu 433 tisíc eur. Německý klub pyká za fanoušky, kteří během podzimu opakovaně používali pyrotechniku.

13:07 – Obránce Manchesteru United Raphaël Varane se ocitl v centru pozornosti saúdskoarabského Al Ittihad, který je za 30letého Francouze v létě ochotný zaplatit až 30 milionů eur.

12:44 – Nejenže je Florian Wirtz čtvrtým nejmladším hráčem, který dosáhl na 100 zápasů v Bundeslize, navrch je také třetím nejmladším fotbalistou, který se v soutěži přímo podílel na 50 brankách.

Statistiky Floriana Wirtze z jeho jubilejního 100. zápasu v Bundeslize.
Statistiky Floriana Wirtze z jeho jubilejního 100. zápasu v Bundeslize.Opta by Stats Perform / Profimedia

12:03 – Alphonso Davies by se v létě mohl z mnichovského Bayernu přesunout do Realu Madrid. Španělský klub je za něj ochotný zaplatit 40 až 50 milionů eur a zástupci Bayernu mají být nakloněni prodeji univerzálního Kanaďana, jemuž vyprší smlouva v roce 2025.

11:55 – PSV Eindhoven nejenže neprohrává v letošní sezoně Eredivisie, ale navíc se Zwolle, proti kterému nastoupí v sobotu, vyhrálo posledních 16 vzájemných utkání v řadě.

Posledních 15 zápasů PSV napříč všemi soutěžemi.
Posledních 15 zápasů PSV napříč všemi soutěžemi.Livesport

11:28 – "Mám se dobře, jsem rád, že jsem tady. Říkám mladým lidem, aby vůbec nezačínali s hazardem a raději si šli za svými sny. Před rokem to bylo nejtěžší období mého života, protože jsem měl problémy způsobené hazardem. V takových případech je složité zvládnout všechno sám a v tu chvíli jsem si uvědomil, že musím požádat o pomoc," řekl záložník Juventusu Nicolo Fagioli. Třiadvacetiletý Ital promluvil před studenty střední školy Condove, kam ho doprovodil psycholog Paolo Jarre, se kterým má hráč nařízená sezení.

10:29 – Novým trenérem fotbalistů Číny je zkušený Branko Ivankovič. Devětašedesátiletý chorvatský kouč nahradil Srba Aleksandara Jankoviče, pod jehož vedením nepostoupil tým na lednovém mistrovství Asie ze základní skupiny.

10:05 – Katarský fotbalový svaz oznámil, že trenér vítězů Asijského poháru Márquez "Tintín" López dostal novou smlouvu do roku 2026.

09:59 – Florian Wirtz je stěžejní součástí Bayeru Leverkusen. Proti Mohuči naskočil už do 100. bundesligového zápasu. Ve věku 20 let a 296 dní se tak stal čtvrtým nejmladším hráčem, který na tento milník dosáhl.

09:47 – Bayern Leverkusen neprohrál v Bundeslize už 33 zápasů v řadě, čímž stanovil nový rekord soutěže. Prvenství dosud držel Bayern, který nepadl 32krát za sebou. "Dokud to nedopadne, tak se o rekordy nezajímám. Když se tak ale stane, jsem za to opravdu rád. Jsem na tým pyšný," uvedl Xabi Alonso na pozápasové tiskové konferenci.

09:26 – "Musíme být k sobě upřímní. Neodehráli jsme dobrý zápas. Hráli jsme příliš netrpělivě a příliš nepřesně. Dali jsme soupeři šanci, aby si vytvořil mnoho gólových šancí," uvědomoval si v pozápasovém rozhovoru pro televizi DAZN hrdina Leverkusenu Robert Andrich po výhře 2:1 nad Mohučí.

09:13 – Už 1000. domácí bundesligový zápas čeká v sobotu večer Bayern, který přivítá Lipsko. Mnichovský celek v těchto utkáních oslavil 743 vítězství, 166krát remizoval a jen 90krát prohrál.

08:54 – Lionel Messi má nového spoluhráče v Interu Miami. Floridský klub oznámil angažování 21letého záložníka Federica Redonda, který je synem argentinské legendy Fernanda Redonda.

08:42 – David Simão nastoupil v pátek ke 175. soutěžnímu zápasu za Aroucu. Žádný jiný hráč v profesionální historii klubu jich tolik nenastřádal. Dosud držel prvenství obránce Nuno Coelho.

07:33 – Fanoušci dublinského celku Bohemians naházeli při venkovním utkání se St. Patricks na hřiště světlice, přičemž jednou z nich zasáhli i jednoho ze svých oblíbenců Ciana Byrneho. Ten si měl popálit ruku a musel být ošetřen. Zápas byl přerušen, rozhodčí ale následně rozhodl o jeho dohrání.

Pátek 23. února

23:00 – Boloňa porazila v předehrávce 26. kola Serie A Veronu 2:0 a po pátém vítězství za sebou se posunula na čtvrté místo v tabulce, které zaručuje přímý postup do Ligy mistrů. Rossoblù vyhráli 13 z úvodních 26 ligových zápasů sezony, což se jim podařilo teprve podruhé – poprvé to bylo v sezoně 2001/02. Na pět výher za sebou dosáhla Boloňa poprvé od roku 1967.

22:34 – Leverkusen přetlačil Mohuč 2:1 a zvýšil náskok v čele bundesligové tabulky na 11 bodů. Domácí poslal do vedení ve třetí minutě Granit Xhaka, na první ligový zásah švýcarského reprezentanta v sezoně ale hosté pět minut nato zareagovali vyrovnáním. Rozhodující gól padl v 68. minutě po obrovské chybě Robina Zentnera, jemuž mezi prsty propadl dalekonosný nástřel Roberta Andricha. Tomu již přihlížel Patrik Schick, jenž se dostal na trávník v 56. minutě, Adam Hložek jej doplnil pouze na nastavení. Ví ce informací najdete v článku.

22:16 – Jen tři minuty stihly uběhnout v zápase mezi Boloňou a Veronou, když se rozhodčí Rosario Abisso střetl s jedním z útočících domácích hráčů. Kvůli zranění nohy pak musel italský sudí odstoupit, píšťalky se tak ujal čtvrtý rozhodčí Giacomo Camplone, pro něhož jde teprve o devátý zápas v Serii A.

21:57 – Václav Sejk se podruhé střelecky prosadil za Rodu. Útočník, který v celku z Kerkrade hostuje do konce sezony ze Sparty, vyrovnával v 65. minutě utkání 27. kola druhé nizozemské ligy na hřišti Willemu II na 2:2. Hosté pak už bez Sejka na trávníku přidali třetí gól a dosáhli na třetí vítězství v řadě. V tabulce patří Rodě druhé místo právě za jejím pátečním soupeřem z Tilburgu.

Sejk odehrál v Tilburgu 79 minut a patřil k lépe hodnoceným hráčům Rody.
Sejk odehrál v Tilburgu 79 minut a patřil k lépe hodnoceným hráčům Rody.Livesport

20:51 – Barcelona podle webu Relevo ukončila kvůli finančním problémům dlouholeté smlouvy s katalánskými celky o přechodu talentovaných mladíků. Kluby jako Jàbac Terrassa nebo Atlètic Sant spolupracovaly s Blaugranas a umožňovaly hráčům, kteří byli vybráni skauty, rychlé zařazení do systému akademie La Masia. Na oplátku Barcelona klubům údajně platila roční poplatky ve výši 6 000 eur, přičemž některé dohody se táhly desítky let.

19:30 – V základní sestavě Leverkusenu pro domácí zápas 23. kola Bundesligy s Mohučí nefiguruje ani jeden z trojlístku českých hráčů. Pokud Bayer uspěje, vzdálí se v čele tabulky Bayernu, který v sobotu hostí Lipsko, na rozdíl 11 bodů.

19:26 – Trenér West Hamu David Moyes uvedl, že mu londýnský klub spoluvlastněný Danielem Křetínským nabídl novou smlouvu. Skotský kouč chce ale počkat až do konce sezony, než se rozhodne, zda si pobyt ve východním Londýně prodlouží. Stávající kontrakt mu vyprší v červnu. Více informací najdete v článku.

18:43 – Nevypořádané finanční závazky vůči Vernonovi De Marcovi jsou důvodem, proč dostal Slovan Bratislava ve středu trest od FIFA. Dokud slovenskému obránci, který momentálně nastupuje za Hattu ve Spojených arabských emirátech, nedoplatí dlužnou částku, bude mít zakázané přestupy. "Bohužel v důsledku špatného nastavení a fungování, v tomto případě našeho finančního oddělení pod vedením Martina Kováče, došlo k závažnému pochybení, které vrhá velmi špatný obraz na náš klub," uvedl ředitel Slovanu Ivan Kmotrík mladší.

18:10 – Toni Kroos ve svých 34 letech stále odvádí Realu Madrid cenné služby a vedení si toho je vědomo. S německým záložníkem by v nadcházejících měsících rádo podepsalo nový jednoletý kontrakt, ten stávající vyprší 30. června.

17:40 – Hráči prvoligového polského Górniku Zabrze, za nějž nastupuje i Lukas Podolski, se nezúčastnili pátečního tréninku. Důvodem je, že od klubu neobdrželi výplaty. Fanoušci polského klubu o tom informovali na sociálních sítích. "Tento silný a rozhodný protest není namířen proti fanouškům, ale proti politice pseudoaktivistů působících v Górniku. Celý tým nám dal slovo, že v zápase s Widzewem nechá na hřišti celé své srdce. Páni fotbalisté, jsme s vámi! Za svou práci si zasloužíte odměnu a my vás plně chápeme," uvedli zástupci fanouškovských skupin. Odmítnutí hráčů nastoupit k pátečním tréninkovým povinnostem potvrdil i tiskový mluvčí Górniku Mateusz Antczak.

16:52 – "Dá se očekávat pořádná zkouška. Sparta si místo v osmifinále vydobyla senzačním zápasem s Galatasarayem a nepochybuji o tom, že ve svém tažení bude chtít pokračovat. Česká liga nám ukazuje, jak dobrou sezonu Sparta má, v nejvyšší soutěži prohrála jen jednou. Budeme se muset dobře připravit," uvedl na klubovém webu trenér Liverpoolu Jörgen Klopp.

16:48 – Po čtvrtečním požáru ve Valencii, jenž si vyžádal minimálně čtyři lidské životy, nebude hrát tamní CF sobotní utkání La Ligy v Granadě. Dramatické události vedly rovněž k odložení zápasu druholigového Levante, který také sídlí ve Valencii a měl nastoupit proti Andoře.

15:47 – "Liverpool je obrovský klub. Budou to pro nás další velké zápasy, spousta hráčů a fanoušků se na ně bude těšit. Bude to pro nás další velká výzva. Zatím jsem vůbec nepřemýšlel nad tím, jak je porazit. Budeme se chtít prezentovat naším stylem hry," řekl klubové televizi dánský trenér Sparty Brian Priske.

15:46 – "Jsem šťastný, že se potkáme s dalším velkoklubem, to je vždy naše přání. Je skvělé, že přijedou takoví hráči jako Leao, Giroud, Loftus-Cheek. Jsem nadšený, že se můžeme utkat s hegemonem 90. let a týmem, který je pro mě na úrovni Ligy mistrů," řekl v nahrávce pro média slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

15:23 – Manchesteru United v nejbližších zápasech nepomůže nejlepší střelec týmu Rasmus Höjlund. Jednadvacetiletý dánský útočník si přivodil svalové zranění a podle vyjádření na klubovém webu bude mimo hru dva až tři týdny. Höjlund přijde o sobotní ligový duel s Fulhamem a zřejmě i o následné manchesterské derby proti City. Určitě nezasáhne ani do středečního zápasu Anglického poháru v Nottinghamu.

15:13 – Darwin Núñez si v týdnu přivodil svalové zranění a je ohrožen jeho start ve finále Ligového poháru proti Chelsea. Otazníky se vznášejí rovněž nad startem dalšího útočníka Liverpoolu Mohameda Salaha.

13:39 – Jude Bellingham úspěšně doléčuje zranění kotníku, které si odnesl ze třináct dní starého souboje s Gironou. Záložník Realu Madrid o víkendu nenastoupí proti Seville, na další zápas s Valencií už by měl být k dispozici.

12:35 – Obránce Trent Alexander-Arnold (koleno), brankář Alisson Becker (svalové zranění) a záložník Curtis Jones (kotník) si budou muset počkat na návrat do sestavy Liverpoolu a znovu k dispozici budou až po březnové reprezentační pauze, oznámil to asistent manažera Pep Lijnders. Reds do té doby čeká sedm soutěžních zápasů včetně finále Ligového poháru proti Chelsea nebo důležitého ligového souboje s Manchesterem City.

11:35 – Antonio Rüdiger se znovu zapojil do tréninku. Obránce Realu Madrid od začátku února trápí svalové zranění a nedávno uspěchal návrat, nyní není vyloučeno, že bude k dispozici už pro nedělní zápas proti Seville.

10:57 – České kluby se po čtvrteční výhře Sparty nad Galatasarayem Istanbul a postupu do osmifinále Evropské ligy v žebříčku národních koeficientů UEFA opět o něco přiblížily elitní desítce a přímé účasti šampiona ve skupině Ligy mistrů. Z jedenácté příčky ztrácejí na desáté Skotsko už jen 0,550 bodu a oproti ostrovní zemi mají ve hře ještě o dva zástupce více. Již během úspěšného podzimního vystoupení si Česko pro přespříští sezonu 2025/26 zajistilo první patnáctku a pět mužstev v soutěžích UEFA. Více informací v článku.

10:30 – Do ligového derby pražských "S", které je naplánováno na neděli 3. března, může výrazně promluvit los Evropské ligy. Pokud totiž Slavia narazí na Sporting, bude muset hrát své osmifinálové utkání už v úterý. Důvod? Sporting i Benfica totiž hrají první duel doma a vzhledem k pravidlům UEFA nemohou hrát ve stejný den. Velmi očekáváný zápas FORTUNA:LIGY by si tak dost možná musel hledat nový termín.

09:48 – Argentinská fotbalová reprezentace v březnu odehraje dva přípravné zápasy v USA proti Salvadoru a Nigérii. Jde o náhradu za utkání, které měli úřadující mistři světa původně odehrát v Číně. Svaz o tom informoval na webu. Jihoameričané měli hrát v Číně proti Nigérii a Pobřeží slonoviny. Pořadatelé však zápasy zrušili poté, co hvězdný argentinský kapitán Lionel Messi nenastoupil k přípravě Interu Miami v Hongkongu, což se setkalo s ostrou kritikou nejen od fanoušků, ale i politiků. Místo toho Argentina nastoupí 22. března ve Philadelphii proti Salvadoru a o čtyři dny později se utká v Los Angeles s Nigérií.