Boloňa zchladila optimismus Juventusu. Fiorentina promrhala dvoubrankové vedení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boloňa zchladila optimismus Juventusu. Fiorentina promrhala dvoubrankové vedení

Aktualizováno
Juventus se s Boloňou doma překvapivě rozešel smírně 1:1.
Juventus se s Boloňou doma překvapivě rozešel smírně 1:1.AFP
Juventus ve druhém kole Serie A nenaplnil předzápasová očekávání a po suverénní výhře 3:0 v Udine z prvního kola si před svými fanoušky připsal v utkání s Boloňou pouze bod. Remízou skončilo i utkání Fiorentiny, v jejíž nominaci chyběl kvůli nemoci Antonín Barák. Fialky doma přišly o poločasové vedení 2:0 a s Lecce se rozešli smírně 2:2.

Juventus – Boloňa 1:1

První gól vstřelil ve 24. minutě skotský záložník Lewis Ferguson. Ten si tak otevřel střelecký účet letošní sezony, v rámci níž se bude snažit překonat hranici sedmi branek z minulého ročníku. Le Zebre sice míč zkraje druhého poločasu díky Dušanovi Vlahovičovi do sítě dostali, avšak radost jim sebral videorozhodčí, který odhalil provinění v podobě postavení mimo hru. Srbský forvard však nemusel smutnit, jelikož trefou v 80. minutě zařídil dělbu bodů.

Fiorentina – Lecce 2:2

Fiorentina nenavázala na povedené úvodní ligové představení, v němž rozmetala Janov FC na jeho hřišti 4:1. Ještě v úvodu druhé půle to přitom vypadalo, že si domácí dojdou pro plný bodový zisk, když si především zásluhou Alfreda Duncana vytvořili dvougólový náskok. V 76. minutě ovšem srovnal stav utkání Černohorec Nikola Krstovič, který k Paprikám přestoupil v létě z Dunajské Stredy.

Lazio – FC Janov 0:1

Špatný závěr klání Římanů v Lecce se promítl i do utkání proti Rossoblu. Fotbalisté z hlavního města od začátku působili ospale, což hlavou potrestal skvěle zorientovaný Mateo Retegui. Celek z rodiště slavného objevitele Kryštofa Kolumba se tak po roční pauze ve druhé lize dočkal prvního vítězství mezi elitou. Svěřenci Maurizia Sarriho si naopak budou muset na premiérový bodový zisk v novém ročníku počkat.

Neapol – Sassuolo 2:0

Utkání gólově načal v 16. minutě z penaltového puntíku Victor Osimhen, na kterého po změně stran navázal Giovanni Di Lorenzo. Partenopei tak potvrdili, že se jim proti Neroverdi daří, když z posledních 17 vzájemných střetnutí padli pouze jednou. Bídný vstup hostů do letošní sezony navíc podtrhl hloupým vyloučením v 51. minutě Maxime López, a tak nejenže černozelení nadále čekají na první body, ale rovněž na první vstřelený gól.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport