Frosinone na sedmý pokus pokořilo Atalantu. V Miláně opět zářily bývalé hvězdy Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Frosinone na sedmý pokus pokořilo Atalantu. V Miláně opět zářily bývalé hvězdy Chelsea

Aktualizováno
Frosinone slaví první triumf po návratu do Serie A.
Frosinone slaví první triumf po návratu do Serie A.AFP
Frosinone porazilo ve druhém kole Serie A 2:1 Atalantu a zaznamenalo premiérové vítězství po návratu mezi italskou elitu. První tři body do tabulky nejvyšší italské soutěže si připsala i Monza, která doma přehrála Empoli 2:0. AC Milán rozstřílel 4:1 Turín FC a AS Řím navázalo na překvapivou úvodní remízu se Salernitanou ještě nečekanější porážkou ve Veroně.

Frosinone –⁠ Atalanta 2:1

Domácí o triumfu rozhodli již v první půlhodině, kdy se střelecky prosadili Abdou Harroui a Ilario Monterisi. Výhra má pro tým ze střední Itálie ještě větší význam, neboť nejenže nikdy Bergamo neporazil, ale ani v jednom z předchozích šesti vzájemných střetnutí nedokázal skórovat. Z domácí lavičky náhradníků přihlížel zápasu i český obránce Daniel Macej

Monza –⁠ Empoli 2:0

Aktivnější Brianzoli rozhodli o svém vítězství v závěru prvního poločasu, kdy se pohledným projektilem pod břevno prosadil Andrea Colpani. Domácí záložník krátce po změně stran vedení Lombarďanů navýšil, a poprvé v dresu Biancorossi tak zaznamenal dvě přesné trefy v jednom zápase. Hosté naopak síť soupeře opět nerozvlnili a krčí se bez vstřelené branky a bez bodů na dně tabulky.

AC Milán –⁠ Turín FC 4:1

Ke třem bodům Rossoneri opět velkou měrou přispěli bývalí spoluhráči z Chelsea. Skóre otevřel Christian Pulišič, jemuž před odkrytou bránu nahrával Ruben Loftus-Cheek. Vítěznou trefu pak, stejně jako v předchozích dvou vzájemných duelech hraných v Lombardii, zařídil proměněnou penaltou Olivier Giroud, který po změně stran zaznamenal ze stejné situace i další trefu. Defenzivní zmar hostů, kteří natáhli šňůru bez výhry na hřišti Rossoneri na 28 zápasů, sledoval z lavičky David Zima.

Verona –⁠ AS Řím 2:1

Hlavní postavou duelu se stal slovenský reprezentant Ondrej Duda, jenž v úvodu zápasu otevřel skóre dorážkou a v závěru první půle pak přesným pasem ke skórování vyzval Cyrila Ngongeho. Žlutomodří tak i přes snížení hostů ve druhé půli zůstali stoprocentní, naopak Giallorossi se nadále potýkají s mizernou defenzivou a na svůj první tříbodový zisk nového ročníku stále čekají. Mastini nakonec o výhru nad favorizovaným sokem neobralo ani pozdní vyloučení Isaka Hiena.

Tabulka Serie A